UE / Nato

Singura populaţie din Europa care ar putea fi IMUNĂ la noul virus. Ce au descoperit cercetătorii

3% dintre olandezi au imunitate
Testele anticorpilor au început deja în SUA – în ciuda întrebărilor privind fiabilitatea acestora – şi puţine ţări au raportat rezultatele propriilor testări. Concluzia cu privire la faptul că 3% din populaţia olandeză a dezvoltat anticorpi oferă câteva mici indicii despre o parte a persoanelor care trăiesc în alte ţări cu rate de infecţie similare – inclusiv SUA, care ar fi putut dezvolta o anumită imunitate.

La momentul realizării studiului, în Olanda, 29.381 de persoane erau infectaţi cu coronavirus. Acest număr reprezintă 0,17% din populaţia naţiunii olandeze, de 17,28 milioane. Deşi populaţia din SUA este de peste 10 ori mai mare decât cea a Olandei, ratele de infecţie ale celor două ţări sunt ceva mai restrânse, diferind cu aproximativ 18% (0,20% din populaţia americană a contractat coronavirusul, comparativ cu 0,17% din populaţia olandeză).

Olanda testează în mod special persoanele cele mai bolnave şi cele care lucrează în prima linie de ajutor, iar primul caz de coronavirus a fost raportat cu aproximativ o lună mai târziu decât SUA. Şeful Institutului Naţional pentru Sănătate al Olandei (RIVM), Jaap van Dissel, a dezvăluit rezultatele în timpul unei dezbateri cu Parlamentul: „Acest studiu arată că aproximativ trei% dintre olandezi au dezvoltat anticorpi împotriva coronavirusului!", a spus Van Dissel.

„Poţi calcula, ca urmare, că vorbim de câteva sute de mii de oameni”, într-o ţară de 17 milioane. Există 28.158 de cazuri de coronavirus confirmate în Olanda, dar sunt testate în prezent doar persoanele foarte bolnave şi cadrele medicale.

Serviciul de donare de sânge Sanquin a anunţat că va începe testarea pe 10.000 de probe săptămânal pe 19 martie, dar mai târziu a spus că va dezvălui rezultatele doar către RIVM.

Testele de anticorpi, extrem de utile
În SUA sunt disponibile acum cel puţin 95 de teste de anticorpi, potrivit surselor, dar doar trei au fost autorizate de FDA şi nu există o consistenţă asupra modului în care au fost dezvoltate testele. Până în prezent, nu există date cu privire la numărul de persoane care au fost testate pentru anticorpii coronavirusului folosind aceste instrumente. Săptămâna trecută, Institutele Naţionale de Sănătate din SUA (NIH) au anunţat lansarea propriului studiu de anticorpi.

Agenţia intenţionează să recruteze 10.000 de adulţi americani care nu au fost testaţi pozitiv niciodată pentru noul coronavirus: „Acest studiu ne va oferi o imagine mai clară a adevăratei dimensiuni a pandemiei COVID-19 din Statele Unite, spunându-ne câte persoane din diferite comunităţi au fost infectate fără să ştie cu adevărat acest lucru, având simptome moderate sau uşoare”, a declarat dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID), citează dailymail.co.uk.

„Aceste date cruciale ne vor ajuta să măsurăm impactul eforturilor noastre de sănătate publică acum şi ne vor ghida răspunsul cu privire la măsurile pe care trebuie să le luăm pentru a combate pandemia cu COVID-19 care continuă să se răspândească!”, a mai adăugat el.

Oficialităţile speră că cei care au dezvoltat anticorpi pentru coronavirus vor avea un anumit nivel de imunitate la virus şi vor fi mai susceptibili pentru a se întoarce la muncă şi pentru a ajuta la reluarea economiei.

Este prea curând să ştim dacă populaţia din SUA va avea rate imunitare similare cu cele ale olandezilor, însă, dacă într-adevăr aşa este şi trei procente din populaţia Statelor Unite au fost deja infectate şi au dezvoltat o anumită imunitate la coronavirus, acest lucru ar deschide posibilitatea ca aproximativ 47 de milioane de oameni (aproximativ 3% din forţa de muncă) să revină la locurile de muncă. 

csid.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *