Justiție

Șoferița troleibuzului care a lovit mortal un copil pe trecerea de pietoni la Ciocana va face închisoare

Șoferița de troleibuz care a tamponat mortal o copilă de 12 ani în sectorul Ciocana al Capitalei i s-a stabilit o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 4 ani, aceasta fiind recunoscută vinovată de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pe 14 iulie 2023, de încălcarea regulilor de securitate a circulației, încălcare ce a cauzat din imprudență decesul unei persoane, potrivit Ziarul de Gardă.

De asemenea, instanța a mai dispus (în temeiul art.90/1 din Codul penal) suspendarea parțială a executării pedepsei cu închisoarea, astfel că 2 ani și 6 luni din sancțiune se va executa în penitenciar de tip deschis, iar restul pedepsei de 1 an și 6 luni se suspendă pe o perioadă de probațiune de 4 ani, potrivit Procuraturii Generale (PG).

Totodată, s-a decis admiterea parțială a acțiunii civile înaintate cu încasarea din contul inculpatei în beneficiul succesorului părții vătămate a sumei de 1 milion de lei cu titlu de prejudiciu moral. I-a mai fost anulat și dreptul șoferiței de a conduce mijloace de transport. Astfel, permisul de conducere pe numele acesteia se va transmite Agenției Servicii Publice, pentru anularea acestuia, odată cu devenirea definitivă a sentinței.

Sentința este cu drept de apel la Curtea de Apel Chișinău.

Vă amintim că amintim că tragicul accident s-a produs la 24 martie, pe strada Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana. Minora a decedat după ce a fost tamponată de un troleibuz.

De asemenea, menționăm că șoferița de troleibuz care a accidentat mortal fetița de 12 ani, și-a recunoscut vina. În cadrul primei ședințe de judecată, magistrații de la Judecătoria Chișinău, cu sediul la Buiucani, au admis cererea avocatului inculpatei de a examina cauza penală în procedură simplificată.

Acest lucru va permite ca pedeapsa maximă să fie redusă cu o treime, iar procurorul va putea cere până la patru ani și opt luni de închisoare.

La 26 martie, judecătorii au dat curs demersului procurorilor. Astfel, șoferița va fi plasată în arest preventiv pentru 30 de zile în Penitenciarul nr.13, ceea ce înseamnă că va fi izolată până pe 23 aprilie 2023, cu calcularea termenului din ziua în care a fost reținută. Aceasta primise de curând carnetul de conducere ca șofer de troleibuz, susține propurorul.

Șoferița troleibuzului care a tamponat mortal fetița de 12 ani pe nume Anastasia Culai pe bd. Mircea cel Batrîn din Capitală a fost escortată la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, pentru a fi examinat demersul procurorilor privind aplicarea mandatului de arest preventiv pentru 30 de zile, în contextul în care expiră cele 72 de ore.

Iar la 31 martie, șoferița a fost eliberată din penitenciar și transferată în arest la domiciliu. Informația a fost confirmată de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii, Violina Moraru.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *