Social

Șoferița troleibuzului care a lovit mortal o fetiță de 12 ani pe trecerea de pietoni la Ciocana, trimisă în judecată. Riscă până la 7 ani de închisoare

Șoferița de troleibuz, care a accidentat mortal o minoră în vârstă de 12 ani pe o trecere de pietoni la Ciocana, a fost trimisă în judecată. Procurorii din cadrul Procuraturii Chișinău au încheiat urmărirea penală și au expediat dosarul în instanță. Femeia este învinuită de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport, care a cauzat din imprudenţă decesul unei persoane, scrie TV8.

„Mai exact, șoferița de troleibuz nu a ţinut seama de totalitatea factorilor ce caracterizează condiţiile rutiere, existenţa unor obstacole pe sectoarele drumului, intensitatea şi nivelul de organizare a traficului rutier, învinuita având obligaţia să se abţină de la mişcare, dacă alţi participanţi au prioritate, în spaţiul longitudinal al carosabilului, iar fiind în zona de acțiune a indicatoarelor rutiere „Trecere pentru pietoni” și marcajului rutier orizontal longitudinal „Trecere pentru pietoni” pe bd. Mircea cel Bătrân, din mun. Chișinău, a tamponat pietonul, care traversa carosabilul de la dreapta spre stânga, relativ deplasării mijlocului de transport”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii. 

Menționăm că șoferița și-a recunoscut integral vinovăția și riscă o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. În privința acesteia, a fost prelungit arestul la domiciliu. 

Vă amintim că tragedia s-a produs la 24 martie, pe strada Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana. Minora a fost lovită de un troleibuz, din nefericire fetița a decedat pe loc.

La 26 martie, judecătorii au dat curs demersului procurorilor. Astfel, șoferița va fi plasată în arest preventiv pentru 30 de zile în Penitenciarul nr.13, ceea ce înseamnă că va fi izolată până pe 23 aprilie 2023, cu calcularea termenului din ziua în care a fost reținută. Aceasta primise de curând carnetul de conducere ca șofer de troleibuz, susține propurorul.

Șoferița troleibuzului care a tamponat mortal fetița de 12 ani pe nume Anastasia Culai pe bd. Mircea cel Batrîn din Capitală a fost escortată la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, pentru a fi examinat demersul procurorilor privind aplicarea mandatului de arest preventiv pentru 30 de zile, în contextul în care expiră cele 72 de ore.

Iar la 31 martie, șoferița a fost eliberată din penitenciar și transferată în arest la domiciliu. Informația a fost confirmată de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii, Violina Moraru.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *