Ultima oră

Spion chinez inculpat în SUA pentru tentative de a sustrage secrete comerciale din industria americană a aviaţiei

Un spion pentru Ministerul Chinez al Securităţii de Stat a fost inculpat de un juriu federal din Statele Unite pentru tentative de a sustrage secrete comerciale de la mai multe companii din industria americană a aviaţiei, a anunţat, vineri, Departamentul de Stat.

Yanjun Xu, primul agent chinez extrădat în SUA pentru acest proces, a fost inculpat pentru două capete de acuzare legate de conspiraţie şi tentativă de a comite spionaj economic, pe lângă acuzaţia de conspiraţie pentru a comite furt de secrete comerciale şi două acuzaţii de tentativă de furt de secrete comerciale.

Decizia înseamnă că Yanjun riscă până la 60 de ani de închisoare, în total, şi amenzi în valoare de peste cinci milioane de dolari, conform unui comunicat de presă. El va fi condamnat de un judecător federal.

Într-un comunicat, directorul adjunct al FBI, Alan Kohler Jr., afirmă că biroul lucrează cu zeci de agenţii din SUA pentru a face schimb de informaţii şi resurse, în scopul contracarării unor operaţiuni ale Republicii Populare Chineze (RPC). "Pentru cei care se îndoiesc de scopurile reale ale RPC, acesta ar trebui să fie un apel la trezire; ei fură tehnologie americană, pentru a-şi întări economia şi armata", a spus oficialul FBI.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *