ActualitateSănătate

Spitale noi se fac, dar nu avem medici și asistente

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că Spitalul de la Sibiu se va face, dar s-a făcut o redimensionare de la 500 de milioane la 300 de milioane pentru a se încadra în sumele pentru finanţare. Şeful Executivului a precizat că nu poţi să ai un spital regional de 500 de milioane, la Cluj şi să ai şi la Bistriţa, spital nou care se construieşte, la Târgu Mureş şi la Sibiu, pentru că nu avem medici şi asistente.

„Spitalul de la Sibiu se va face. Cu adevărat, s-a făcut o redimensionare de la 500 de milioane la 300 de milioane, ca să se poată încadra în sumele solicitate. Avem trei spitale regionale care sunt în jur de 500 de milioane, fiecare, Craiova, Cluj şi Iaşi şi au venit trei proiecte majore, toate la fel, la Sibiu, la Focşani şi la Piatra Neamţ”, a spus premierul. Ciolacu a arătat că şi Focşani şi Vrance au au intrat în aceeaşi procedură. „Aceştia sunt parametrii pe care şi-i permite statul român ca banii să nu îi pierdem din PNRR, pe un spital care nu are timp să se finalizeze execuţia”, a explicat premierul. Marcel Ciolacu a mai arătat că a avut această discuţie şi cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă. „Oameni buni, un spital regional costă 500 de milioane, celebrul spital din Turcia, American Memorial, a costat 500 de milioane. Nu poţi să ai un spital regional de 500 de milioane, la Cluj, venind cu Spital la Bistriţa, nou, e în contrucţie 60%, venind la Târgu Mureş şi venind şi la Sibiu. Nu avem medici, nu avem cadre medicale, asistente, să acoperim”, a mai spus premierul.

Ciolacu a menţionat că la Bihor spitalul e în excedent pentru că au înţeles că nu poţi să ai două spitale. „Eu înţeleg şi necesitatea e corectă dar ar trebui să gândim cu cap, nu cu emoţia. Deciziile trebuie să le luăm sustenabile, ţinând cont de realităţi. Spitalul de la Sibiu se va face. În Sibiu va fi un spital nou, dar nu pot să vin cu bani, să cheltui pe trei spitale toţi banii luaţi de la BEI. Mai mult, nu pot într-o regiune să faci investiţii de două sau trei miliarde şi să uiţi restul ţării”, a completat premierul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *