Actualitate

Spune STOP tulburărilor gastrointestinale. Cel mai bun tratament naturist pentru gastrită

Gastrita poate provoca disconfort abdominal superior sau dureri, și, uneori, greață, vărsături. Cu toate acestea, unii oameni nu au nici un simptom.

Deși nu există recomandări dietetice specifice pentru gastrită, anumite alimente pot provoca, de asemenea, disconfort gastric, balonare sau arsuri la stomac. (PM)

Valeriana, cunoscută şi sub numele popular de odolean, creşte spontan în locurile umede, cu pămant afinat, cu precădere în zonele de deal şi de munte.

Poate fi recunoscută relativ uşor, după tulpina înaltă de până la un metru şi jumătate şi inflorescenţele roz deschis, ce emană un parfum dulceag. Rădăcina este cea care ascunde cafităţi vindecătoare deosebite, fiind puternică şi bine dezvoltată, având un miros inconfundabil, dulceag-înţepător, destul de neplăcut.

Se recoltează la finele lunii septembrie, cu ajutorul unei cazmale, se spală cu apă rece, apoi se despică pe lungime şi se pune la uscat în locuri aerisire, lipsite de umiditate.

Gastrita SOS! Stop tulburărilor gastrointestinale!
Fie că este vorba de gastrită, ulcer, spasme gastrointestinale, fie de sindromul colonului iritabil, preparatele din valeriana îşi dovedesc eficienţa, cu condiţia ca la originea acestor probleme să stea un efort psihic, o etapă prelungită de surmenaj intens.

În caz de gastrită pe fond nervos, se recomandă infuzia, 300 ml ce se vor bea în mai multe reprize pe parcursul unei zile. Tratamentul durează cel mult două săptămâni şi se poate repeta după cinci-zece zile de pauză.

Se poate folosi şi în scop preventiv, premergător momentelor de stres intens (înainte de examene, de perioade cu multe lucrări la serviciu, de evenimente obositoare), întrucât substanţele active conţinute de rădăcina plantei intervin în sens pozitiv la nivelul creierului, ajutând la eliberarea de neurotransmiţători ce induc stări de calm, de relaxare.

Dacă vă confruntaţi cu spasme gastrointestinale, aflaţi că valeriana are calităţi detensionante asupra musculaturii netede. Se administrează sub formă de infuzie, câte două căni pe zi, timp de săptămână.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *