„Instanța de judecată a autorizat acum trei săptămâni punerea sub sechestru a bunurilor Victoriabank în valoare 1,9 miliarde de lei, și anume: 54 de autoturisme, 24 de imobile și patru autospeciale în valoare de 58 milioane de lei, precum și 114 valori mobiliare de stat în valoare de 1,85 miliarde de lei. Prin aplicarea sechestrului, procurorii urmăresc scopul reparării prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunilor cu eventuala confiscare specială a acestora în folosul statului. Sechestrele aplicate nu vor influența activitatea cotidiană a instituției bancare”, a subliniat procurorul general.
În ce privește fosta președintă a Comitetului de Conducere al băncii, Natalia Politov-Cangaș, aceasta este cercetată în stare de libertate, a precizat el, după ce magistrații au respins în martie curent demersurile procurorilor de arestare preventivă.
După aplicarea sechestrului pe bunurile Victoriabank, Ruben Atoyan, șeful misiunii FMI în Moldova, a semnalat că o anchetă și urmărire penală independentă și cuprinzătoare este de o importanță critică în acest caz.
La rândul său, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu acuzațiile Procuraturii Anticorupție împotriva Victoriabank și recentul mandat al instanței care autorizează punerea sub sechestru a activelor Victoriabank în dosarul privind frauda bancară.
De partea cealaltă, Stoianoglo a menționat că cei care consideră că au fost afectate interesele noilor acționari ai băncii să se clarifice cu managerii ce au negociat procurarea pachetului toxic de acțiuni și să împărtășească această informație cu Procuratura, chiar dacă nu e în interesul lor.
„Noi nu executăm comenzi și nu avem nimic [în comun] nici cu acționarii și nici cu investitorii acestei bănci. Procuratura investighează activitatea instituției bancare și a gestionarilor ei de atunci care se prezumă să fie implicați în sustragerea banilor statului în valoare de 2,3 miliarde de lei”, a spus el.
|
Au trecut 13 ani de la apariția acestei cărți. După ce, recent, am recitit-o, am trecut printr-un duș rece, re-lecturarea volumului fiind o îndeletnicire traumatizantă. De ce? Fiindcă mizeriile împotriva cărora luptam în anii 1997-2000 nu au dispărut, dimpotrivă, unele...
( ) Citeşte tot articolulErnest Hemingway, așa cum știți, e unul dintre cei mai importanți scriitori ai secolului XX, nu doar din America, ci din întreaga lume. El însuși - un personaj literar prin modul în care a ales să își trăiască viața. Voluntar în primul război mondial,...
( ) Citeşte tot articolulImediat după invazia Armatei Roșii în Basarabia, din 28 iunie 1940, autorităţile comuniste au început politica de sovietizare și rusificare a provinciei. Prin intermediul terorii, ridicată la nivel de politică de stat, conducerea sovietică a început arestarea elitei...
( ) Citeşte tot articolulRusia nu mai poate repeta cu succes scenariul din 2014, când „omuleții verzi” au invadat Crimeea, anexată apoi de Moscova și au declanșat conflictul din Donbas, e de părere ministrul de externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba.
( ) Citeşte tot articolulDrumul Roman a fost descoperit de arheologii care descarca arheologic traseul autostrazii. Este o portiune de drum foarte bine conservat, in comuna Sutoru din Salaj. In apropiere e si castrul roman Optatiana. Drumul dateaza de aproape 2000 de ani dar nu va fi conservat, pentru ca, din...
( ) Citeşte tot articolul