Actualitate

Studentii de la medicina sunt arestati in masa

Buna ziua, stimati reprezentanti ai redactiilor in care noi, studentii de la Chisinau, mai avem incredere.Nu stiu care e situatia la alte institutii dar noi, studentii de la Universitatea de Medicina, traim o adevarata teroare. Se vine in fiecare zi in microtorente si suntem arestati in masa, cate 12-15 persoane din fiecare microtorent.

Ieri s-a intamplat asta chiar sub ochii mei si ai altor colegi – a intrat un politist insotit de vreo 15 mascati, a fluturat niste ordine despre care n-am inteles de unde sunt – de la Ministerul de Interne sau de la decanat, avea pozele unor colegi unii dintre care nici macar n-au fost atunci in piata, pentru ca eram cu totii la ore, si i-au ridicat. Serile, in campusul studentesc de la Malina Mica e si mai groaznic – in fata caminelor sta de obicei duba politieneasca si ei fac raiduri chiar insotiti de decan. Unicul nostru refugiu a mai fost biblioteca din acelasi sector, unde rasufland usurati in fiecare zi ca am ajuns liberi dupa raidurile de la ore – ne refugiem pentru ca in odaile de camin ne e frica sa stam, dar am auzit ca in seara acestei zile vor veni sa ne ia de la biblioteca. Mai mult – se zice ca se asteapta vacanta de Pasti si vor veni sa ne ia de acasa, de la parinti. Ne e foarte frica, nu stim ce sa facem. Am format un fel de comitet din cateva persoane si am vrut sa iesim in public pentru a declara ce se intampla la universitate la noi, unde ne-au tradat insusi decanii, sefii de catedra in frunte cu rectorul, dar chiar a doua zi majoritatea din acel comitet au fost arestati, doi dintre ei nici nu stim de unde – banuim ca de pe strada, pentru ca nu i-a vazut nimeni. Ne temem sa spunem cuiva despre asta, pentru ca ne-ar trada, ne temem sa mergem singuri pe strada, pentru ca s-ar putea sa fim arestati si sa nu stie nimeni ce s-a intamplat cu noi, ne temem sa mergem cate doi sau trei pentru ca si asa ne-ar ridica motivand ca complotam ceva, ne temem sa vorbim despre ceea ce se intampla, pentru ca intr-una dintre grupe un profesor a discutat luni cu studentii despre arestari, iar a doua zi au fost arestati. Avem impresia ca rasufla mai usurati cei care au fost arestati deja, decat noi, cei care am ramas si nu stim la ce sa ne asteptam.
Au loc si sumedenii de exmatriculari, din nou la ordinul nu stiu cui, pentru ca Universitatea nu motiveaza, se zice ca in urma ordinului Ministerului de Interne. De cand Ministerul de Interne da ordine sa se exmatriculeze studentii care au reusita la studii, nu au absente, au fost la ore in ziua protestelor, dar pentru ca transportul public nu circula pe bd. Stefan cel Mare si Sfant au mers pe jos pana in Piata Marii Adunari Nationale? Pentru ca la noi asta se intampla. Nu mai putem trai teroarea. Va rugam, ajutati-ne!

Student la Medicina
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *