Actualitate

Studiu: Rușii s-au dovedit cei mai intoleranți cu refugiații

Într-un studiu efectuat în 27 de țări, reprezentând toate cele cinci continente, au fost intervievați câte o mie de oameni per stat. Drept urmare, s-a constatat că aproximativ 80% dintre oameni in lume sunt dispuși să accepte refugiați în propriile lor țări. Fiecare al zecelea respondent a spus că este gata sa-i primeasca pe refugiați chiar și în propria casa.

Potrivit sondajului, China este țara cea mai primitoare în această privință. Germania s-a clasat pe locul al doilea, iar Marea Britanie – al treilea. Este demn de remarcat faptul că 96% din cetățenii Germaniei, unde în 2015 au ajuns mai mult de un milion de refugiați, sunt gata să-i primeasca in țara lor pe cei care fug de conflict armat sau de persecutarea politică. Doar 3% dintre respondenții germani au declarat ca ar dori să fie închise granițele pentru refugiati.

În primele zece țări cu cea mai prietenoasa atitudine fata de refugiați mai intra Canada, Australia, Spania, Statele Unite ale Americii și Chile.

Rusia ocupa în clasament ultimul loc. 61% din populația din Federația Rusă a subliniat faptul că nu ar permite refugiaților să intre în țară. O părere negativa fata de refugiati au, de asemenea, în Polonia, Ungaria și alte țări din Europa de Est. Doar 17% dintre respondenti din intreaga lume impartasesc opiniile rusilor.

În general, Amnesty International este mulțumit de rezultatul studiului. „Solidaritatea umană este vizibila, este clar, și peste tot în lume oamenii simt durerea celor care au fost forțați să fugă de război și persecuție”, – spune Salil Shetty, secretarul general al Amnesty International.

„Oamenii sunt dispuși să întindă o mână (de ajutor pentru refugiați), iar guvernele ar trebui să asculte majoritatea, nu doar zgomotoasa minoritate”, – a adăugat el.

Un procent de 66% dintre respondenți cred că guvernul lor ar trebui să facă mai multe pentru a-i ajuta pe refugiați. În Germania, proporția cetățenilor care cred acest lucru este de 76%, în Grecia – 74%, în China, – 86%, în Iordania – 84%.

„Ne confruntăm cu o criză de leadership în această privință. Avem prea putini lideri ca Angela Merkel, cancelarul german, care a declarat în față opoziției despre obligațiile internaționale în domeniul drepturilor omului”, – a subliniat șeful organizației. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *