Culinar.md

SUPER REȚETĂ Macaroane cu brânză și stafide

Ingrediente
300 de grame de telemea
700 de grame de brânză dulce de vaci
200 de grame de iaurt
patru ouă
150 de grame de stafide
150 de grame de zahăr
coaja de la o lămâie
o lingură de esență de vanilie
500 de grame de paste
puțină sare

Mod de preparare
Pentru început se fierb pastele, astfel luăm oală în care adăugăm apă și o punem pe aragaz. În momentul în care apa începe să clocotească se adaugă sare și se adaugă pastele. Acestea se fierb cu două minute mai puțin decât scrie pe ambalaj. După ce sunt gata, pastele se scurg bine de toată apa.

Apoi, ne ocupăm de prepararea amestecului de brânză. Într-un bol de mărime mai mare se adaugă brânza dulce și peste ea se fărâmițează telemeaua. Peste cele două tipuri de brânză se adaugă iaurtul, se poate folosi și smântână în cazul în care doriți, apoi se pun cele patru ouă și zahărul.

Ingredientele se amestecă foarte bine, iar la final se adaugă stafidele, coaja de la o lămâie netratată și esența de vanilie. Se amestecă totul foarte bine, până se încorporează totul. Pastele se toarnă peste compoziția obținută și se amestecă ușor. Atenție! Aceste trebuie să nu se rupă, deci amestecați cu grijă.

Apoi, pregătim o tavă pe care o ungem cu unt și o tapetăm cu pesmet. Compoziția din bol se așează în această tavă și totul se nivelează cu atenție. Preîncălzim cuptorul la o temperatură de 180 de grade, iar apoi introducem tava pentru o perioadă de aproximativ 30, 40 de minute sau până când pastele vor fi rumenite deasupra.

Poftă bună!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *