Atitudini

Suspiciuni și confuzie în jurul incendiului masiv de la Portul Giurgiulești: Alexandru Slusari acuză Guvernul de neglijență

Alexandru Slusari, fost vicepreședinte al Parlamentului și deputat al Platformei DA, acuză Guvernul de neglijență în ceea ce privește incendiul masiv de la Portul Giurgiulești. El afirmă că informațiile primite sunt confuze și suspecte și că Guvernul ar fi trebuit să acorde atenție proceselor economice și tehnologice care au loc în acest port, care este considerat strategic pentru țară. Slusari solicită informații clare despre cauzele incendiului și măsuri de prevenire a unor astfel de incidente în viitor.

Slusari a subliniat faptul că, în ciuda avertizărilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) cu privire la riscul unui incendiu puternic la Portul Giurgiulești, acest incident a avut loc în cele din urmă. El susține că este necesară o investigație exhaustivă pentru a afla cauzele incendiului și a identifica vinovații.

De asemenea, Slusari a criticat faptul că, în timp ce incendiul se extindea, pompierii nu au avut acces la spuma specială pe bază de azot necesară pentru a stinge focul, iar compania Trans-Oil, care este responsabilă pentru portul, nu a alocat fonduri pentru achiziționarea acestei substanțe antiincendiare.

În concluzie, Slusari a solicitat Guvernului să ia măsuri pentru a preveni incidente similare în viitor și să asigure transparență și informare corectă a publicului cu privire la cauzele și consecințele incendiului masiv de la Portul Giurgiulești.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *