Actualitate

Sute de localități din R. Moldova au rămas fără energie electrica de la prima ninsoare a iernii

Prima ninsoare semnificativă a acestui sezon în Republica Moldova a scos la iveală probleme grave de infrastructură și gestionare a situațiilor de urgență, lăsând 109 de localități fără electricitate și peste 100 de mii de cetățeni fără energie, punând sub semnul întrebării eficiența autorităților.

De la primele ore ale zilei, ninsoarea abundentă a provocat întreruperi ale furnizării energiei electrice în 109 localități din raioanele de centru și sud ale țării. Această situație afectează viața cetățenilor, lăsând oamenii într-o stare de incertitudine și disconfort.

Mai îngrijorător este faptul că 84 de fidere de tensiune medie de 6-10 kV au fost deconectate din cauza avariilor, demonstrând o lipsă evidentă de pregătire pentru condițiile meteo specifice sezonului.

Cetățenii afectați au ridicat întrebări serioase cu privire la capacitatea autorităților de a răspunde eficient la astfel de evenimente.

Conform unor informații peste 100 de mii de cetățeni stau în întuneric din cauza deconectărilor.

Deși corporații de tipul Premier Energy încasează anual sute de milioane de euro de la cetățeni, majoritatea banilor ajung ca profit în buzunarele „investitorilor” în loc să fie folosiți ca investiții în infrastructură.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *