CSI / Rusia

Țara care şi-a declarat disponibilitatea de a-l primi pe Putin la un important summit internațional

Africa de Sud se pregătește pentru ca liderii tuturor BRICS, inclusiv președintele Rusiei, Vladimir Putin, să participe la summitul din luna august, a declarat Anil Sooklal, ambasadorul care coordonează poziția Africii de Sud în Forumul BRICS.

”Avem confirmarea că toți liderii vor participa la summit”, a specificat ambasadorul Anil Sooklal. ”Invitația a fost trimisă de președintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, iar preşedintele Putin i-a mulțumit, ne pregătim pentru faptul că toți liderii vor fi prezenți în Africa de Sud. Cabinetul nostru este ocupat să discute această problemă, dar așa cum am mai spus, ne pregătim pentru un summit cu drepturi depline”, a adăugat el.

Vă amintim că, la mijlocul lunii martie, reprezentantul liderului Africii de Sud, Vincent Magvenyu, a afirmat că Africa de Sud ”ține cont” de mandatul emis al CPI pentru ”arestarea” lui Vladimir Putin, în marja viitorului summit al 15-lea BRICS.

Anterior, purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov a declarat că decizia privind prezența lui Putin la summitul BRICS din Africa de Sud nu a fost, deocamdată, luată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *