Justiție

Taximetrist din Chișinău, acuzat de proxenetism și implicat în schema de racolare a tinerelor pentru prostituție în Antalya, Turcia

Un bărbat de 35 de ani, angajat în calitate de taximetrist, a fost plasat în arest preventiv fiind acuzat de proxenetism. Potrivit procurorilor, suspectul a fost reținut zilele trecute în timp ce transporta o tânără în drum spre Aeroportul internațional Chișinău, pe care urma să o trimită cu un avion în orașul Antalya, din Turcia, pentru a se prostitua. Mai mult, șoferul de taxi ar fi fost dirijat de doi deținuți care deja își ispășesc pedepsele la Penitenciarul nr.4 Cricova pentru furt, tâlhărie și viol.

Bărbatul reținut pentru proxenetism de către procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii CCTP este din Chișinău, are vârsta de 35 de ani. În ceea ce-i privește pe cei doi deținuți care dirijau schema, aceștia au vârste de 22 și 26 de ani. Cei doi își ispășesc pedepsele pentru furt, precum și pentru tâlhărie și viol – primul deja de doi ani (2,5 ani rămași până la eliberare) și respectiv de 7 ani (6 ani până la eliberare), informează Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Șoferul de taxi ar fi fost implicat de cei doi deținuți pentru interacționarea cu victimele racolate de ei pentru practicarea prostituției. Acesta a fost reținut chiar în momentul în care o transporta pe una din persoanele racolate la Aeroport, unde urma să o urce într-un avion spre Antalya, Turcia.

Schema acestora de racolare a potențialelor prestatoare de servicii sexuale și organizare a transportării spre Turcia a fost pusă în aplicare începând cu luna decembrie 2022, la inițiativa deținutului condamnat la 13 ani pentru tâlhărie și viol, a cărui soră practica prostituția în Antalya, Turcia.

Aceștia căutau fete de 20-25 de ani, pe care le contactau pe tinere prin intermediul rețelelor de socializare.

După reținerea taximetristului, oamenii legii au descins cu percheziții și la cei doi deținuți, de unde au ridicat dispozitive de comunicare, agende și înscrisuri de ciornă.

Ca urmare, la solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a aplicat arestul preventiv pentru un termen de 20 de zile. Totodată, celor doi deținuți care își desfășurau activitatea ilegală din penitenciar le-a fost atribuit statutul de bănuit.

Investigațiile continuă, inclusiv în privința altor complici, care au acționat din Turcia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *