CSI / Rusia

The Wall Street Journal: În martie, UE va prelungi sancțiunile împotriva Rusiei

Decizia cu privire la prelungirea sancţiunilor, care au fost impuse în 2014 din cauza agresiunii împotriva Ucrainei, va fi aprobată pe 15 martie 2016, scrie The Wall Street Journal (WSJ).

Potrivit publicaţiei, problema a fost discutată la nivelul înalţilor reprezentanţi ai UE, iar aceştia au fost de acord să extindă sancţiunile pentru încă şase luni.

Ultima dată această măsură a fost luată în luna septembrie a anului trecut, de asemenea, pentru o perioada de şase luni.

De asemenea, WSJ notează că va fi prelungit cu un an şi pachetul de sancţiuni împotriva a 16-17 persoane pe care UE le consideră implicate în acte de corupţie în mandatul preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici.

În prezent, cea mai controversată este întrebarea referitoare la continuarea măsurilor restrictive economice împotriva Rusiei, care expiră în luna iulie. În luna martie, problema cooperării economice cu Rusia va fi discutată de miniştrii de externe ai UE.

„Un semn al schimbării poziţiei Bruxellesului este faptul că preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, vorbeşte despre posibilitatea unei călătorii, în una iunie, la Forumul Economic Internaţional de la St. Petersburg” notează ziarul.

Reamintim, preşedintele american Barack Obama, a prelungit pe 3 martie sancţiuni împotriva Rusiei. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *