Top 13 cele mai BUNE pârtii de schi din România. Află unde poți merge alături de cei dragi
Predeal
Stațiunea Predeal este una dintre cele mai cunoscute din România, fiind situată pe Valea Prahovei, din Predeal. Aici poți beneficia de nenumărate pârtii de schi, dar și de trasee montane care te vor duce către Cabana Trei Brazi, Cascada Tamina, Susai, Timișu de Sus. În Predeal te poți bucura de 8 km de pârtii și 4 km pe cablu, iar la baza pârtiei există o pârtie specială pentru începători și copii.
Poiana Brașov
Ca și Predeal, Poiana Brașov este una dintre stațiunile preferate de români și nu numai. Aceasta dispune de 22,4 km de pârtii cu mai multe grade de dificultate, precum și de 10 km de cablu. Totodată, poți beneficia și de cursuri de schi cu ajutorul școlilor din apropierea pârtiei.
Bușteni
Una dintre cele mai cunoscute pârtii din România este Kalinderu, fiind recomandată însă doar schiorilor cu experiență. Aceasta are o lungime de 2,5 km și dispune de 3 km pe cablu. Pe lângă pârtia de schi poți vizita obiectivele turistice din apropiere, precum Palatul Cantacuzino sau Babele și Sfinxul.
Păltiniș
Cea mai veche stațiune de schi din România se regăsește în Păltiniș. Aceasta a fost înființată în anul 1894 și măsoară 1,6 km de pârtie și o singură instalație de cablu. În ceea ce privește dificultatea pârtie, află că aceasta este una redusă, fiind recomandată începătorilor.
Arena Platoș
Arena Platoș se regăsește în Munții Cindrel, la o altitudine de 1.400 de metri. Cu toate că nu beneficiază de o promovare atât de mare, pârtia dispune de 5 instalații de cablu. Totodată, este foarte aproape de pârtia Păltiniș, la doar 2 km distanță.
Băișoara
Pârtia de schi de la Băișoara este la aproximativ 50 de km de Cluj Napoca, fiind un loc ideal pentru a te da cu snowboardul. Pârtia dispune de mașini de zăpadă artificială dar și de două pante de coborâre cu o lungime de aproximativ 1.500 de metri.
Transilvania
Stațiunea de schi Transilvania este situată în Harghita, fiind foarte aprope de vârful Mădăraș. Turiștii se pot bucura atât de pârtiile din zonă cât și de peisaje care le taie răsuflarea. Stațiunea se bucură de foarte multă popularitate, astfel că de cele mai multe ori, cozile pe pârtile par a fi interminabile.
Mogoșa
Pârtia de schi Mogoșa din Stațiunea Șuior se află în Maramureș. Acest loc oferă pârtii de schi pentru copii și adulți, numărând nu mai puțin de 12. În afara pârtiilor, vizitatorii pot descoperi și tradițiile și obiceiurile localnicilor.
Transalpina
Pârtiile din Transalpina sunt deschise recent, însă sunt la mare căutate datorită faptului că domeniul este ideal și pentru practicanții de snowboarding. Cei care ajung acolo, se pot bucura atât de o zi pe pârtie cât și de peisaje magnifice, oferind o vedere spre Lacul Vidra.
Straja
Stațiunea Straja se află în județul Hunedoara și se află la o altitudine de 1.400 de metri. Cele 12 pârtii care se regăsesc acolo măsoară o lungime totală de 26 de kilometri, dintre care cea mai mare are 8 km. Pârtiile din Straja beneficiază de dotări moderne dar și de instalații de transport cu telescaunul.
Rânca
Stațiunea Rânca este situată în Munții Parâng și este cunoscută ca fiind stațiunea cu cel mai lung sezon de schi datorită faptului că zăpada se depunde încă din luna septembrie, iar în unii ani aceasta rezistă până în luna mai. Șase pârtii de schi își așteaptă vizitatorii, iar copiii pot beneficia de o pârtie special destinată săniușului.
Cârlibaba
Cârlibaba din județul Suceava numără două pârtii de schi. Măgura 1 se întinde pe o lungime de 1 km și are un grad mediu de dificultate, în timp ce Măgura 2 are 550 de metri lungime cu același grad de dificultate. Cele două pârtii beneficiază de tunuri cu zăpadă.
Durău Park
Pârtia Durău a fost inaugurată oficial în luna decembrie a anului 2012, fiind destinată atât începătorilor cât și celor avansați. Aceasta se regăsește la poalele muntelui Ceahlău, la o altitudine de 800 de metri, având o lungime de 406 metri. În decembrie 2018, sistemul de teleski a fost modernizat, având o capacitate de 1.200 de persoane pe oră.