Social

Tragedie la Nisporeni! Un bărbat a ars de viu în propria casă

Două persoane și-au pierdut viața în incendii în ultimele 24 de ore, conform IGSU. Primul caz a avut loc în dimineața zilei de miercuri, 11 ianuarie în orașul Nisporeni, sectorul agricol „Cioara”, într-o casă de locuit.

„Focul a afectat bunuri materiale dintr-o cameră cu suprafața de 6 m2. Incendiul a fost localizat de populație, iar intervenția pompierilor a fost solicitată pentru lichidarea finală a acestuia. În timpul misiunii de stingere, salvatorii au depistat cadavrul parțial carbonizat a unui bărbat în vârstă de 66 de ani”, relatează Realitatea.md.

Circumstanțele cazului se stabilesc.

Al doilea caz s-a produs în orașul Hîncești, pe strada Nicolaie Milescu Spătaru nr.7a. Apelul la ServiciulUnic de Urgență 112 a fost înregistrat în seara zilei de ieri, la ora 23:01.

Pompierii IGSU au intervenit pentru lichidarea unui incendiu, care a avut loc într-o o casă de locuit.

„Focul a distrus bunuri materiale din două camere și acoperișul în totalitate. Pe parcursul intervenției, din interiorul locuinței a fost evacuat proprietarul inconștient, fără arsuri pe suprafața corpului. Ulterior de către angajații Serveiciului Asistență Medicală Urgentă prezenți la fața locului, s-a constatat decesul bărbatului în vârstă de 60 de ani”, se arată în nota informativă a IGSU.

De asemenea, cauza și circumstanțele producerii incendiilui urmează a fi stabilite ulterior de specialiști.

Pentru evitarea producerii incendiilor, dar și intoxicațiilor cu monoxid de carbon, cetățenii sunt rugați să fie responsabili, să respecte normele de exploatare a sobelor și instalațiilor de încălzit locuințele.

În ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii IGSU au intervenit în 24 situații de risc, iar de la începutul anului 2023 în Republica Moldova au fost înregistrate 61 de incendii soldate cu decesul a 6 persoane.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *