Frumusețe

Tratamente de înfrumuseţare ascunse în sticluța cu ulei de cătină

Acesta conţine acizi graşi esenţiali, precum omega 3 (acid alfa linoleic), omega 6 (acid linoleic), omega 7 (acid palimitoleic), omega 9 (acid oleic), keratină, stearină, vitamina A (beta-caroten) şi vitamina E (tocoferol).

Proprietăţile uleiului de cătină cele mai des întâlnite:

– Acţionează că un excelent antioxidant şi lupta împotriva îmbătrânirii pielii datorită conţinutului sau bogat în vitamina E;
– Stimulează mecanismul de refacere a pielii, contribuie inclusiv la tratarea cicatriciilor;
– Calmează pielea iritată;
– Oferă protecţie solară împotriva razelor ultraviolete datorită vitaminei A;
– Pregăteşte pielea penru un bronz frumos şi sănătos;
– Revitalizează pielea graţie puterii extraordinare de emoliere.

Pornind de la proprietăţile uleiului de cătină, vom continuă cu câteva tratamente naturiste de infrmusetare pe baza de ulei de cătină.

Beneficiile neştiute ale uleiului de cătină
Uleiul de cătină ajută la hidratarea pielii

Uleiul de cătină are o consistentă grasă ceea ce duce la îngreunarea pătrunderii acestuia în piele. De aceea, este recomandat să-l aplicăm în cantităţi mici, prin tamponare după dus, respectiv dupabaie pe pielea umedă.

Câteva picături în palmă sunt suficiente; se freacă bine palmele pentru a se încălzi uleiul, după care se masează pielea, insistând pe zonele uscate. Aplicat în acest mod, uleiul lasă un strat protector foarte subţire pe piele, lăsând pielea fină şi netedă.

Uleiul de cătină are proprietăţi anti-rid

O reţeta simplă pentru un efect de lifting o puteţi realiza chiar la dumneavoastră acasă doar cu câteva uleiuri esenţiale, şi anume:
– zece ml ulei argan;
– 20 ml ulei de trandafir;
– patru picături de cistus ladanifer;
– două picături ulei de muşcată.

Se amestecă uleiurile foarte bine într-un recipient de sticlă cu o linguriţă de plastic. După ce uleiurile s-au omogenizat se pun într-o sticlă de culoare închisă şi se va păstra la frigider.

Acesta se aplică dimineaţă după curăţarea atentă a tenului. Se aplică în podul palmei trei picături pe care le aplicăm prin mişcări ample în zonele afectate. Veţi vedea că după aproximativ zece minute tenul va absobi uleiul şi nu va va lasă tenul gras, aşa cum credem majoritatea.

Uleiul de cătină benefic pentru un par sănătos

Masca de par pe baza de ulei de cătină poate fi folosită de toate persoanele care îşi doresc un par frumos, sănătos şi strălucitor. Vrei să încerci? Ai nevoi de patru uleiuri esenţiale (ulei de cătină, ulei de măsline, ulei de migdale şi ulei de argan) folosite în cantităţi egale, şi anume câte trei linguriţe de fiecare. Se aplică pe părul umed şi se lasă să acţioneze timp de 15 minute, apoi se şamponează foarte bine părul. Masca poate fi aplicată o dată pe săptămâna, de-a lungul a două luni.

Tratament pentru cuticule şi pentru unghii care se exfoliază

Datorită proprietăţii emoliente a uleiului de cătină, unghiile şi cuticulele pot fi "vindecate" cu uşurinţă. Se aplică o picătură pe unghie şi se masează bine, apoi se clăteşte cu apă călduţă. Procedura se repetă ori de câte ori este nevoie.

sursa: sanatate.bzi.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *