Frumusețe

Trucuri naturiste pentru un păr frumos

Vopseaua pentru păr, ondulatorul, foehnul, placa pe care o folosim pentru a îndrepta părul ondulat sunt doar câteva dintre modalităţile prin care femeia zilelor noastre îşi construieşte imaginea. Dar, pentru a nu fi nevoită să apelezi la tratamente de la care vei avea pretenţia să remedieze în câteva zile ceea ce ai stricat în câteva luni sau ani, e bine să fii foarte atentă la toate produsele pe care le foloseşti pentru a avea o imagine de invidiat. Astfel, evită folosirea periilor de păr confecţionate din plastic, deoarece acestea rup şi agaţă părul. Foloseşte o perie cu dinţi din lemn. Părul se spală numai atunci când începe să devină gras, nu zilnic. Foloseşte o mască adaptată tipului tău de păr la fiecare două săptămâni pentru ca acesta să fie strălucitor şi plin de viaţă. Pentru regenerarea părului, vârfurile se taie la două luni. Iar pentru a şti ce tratamente trebuie să foloseşti, trebuie să afli ce tip de păr ai.

PĂRUL NORMAL

Este strălucitor, nu e gras şi e cel mai uşor de întreţinut. Deşi poate să-şi mai facă de cap şi nu se lasă foarte uşor aranjat, arată bine. Pentru el e suficient un şampon, balsamul şi măştile de păr adecvate. E binevenit tratamentul cu:

Coajă de lămâie: Pentru revitalizarea, strălucirea şi supleţea părului se poate utiliza o infuzie preparată din coajă de lămâie şi apă clocotită. Se taie foarte mărunt cojile de la 500 g lămâi, se pun într-un vas, apoi se toarnă peste ele 1,5 l apă clocotită. Vasul se acoperă şi se lasă aşa timp de trei ore. După acest interval tratamentul este folosit la clătirea părului.

PARUL GRAS

Este un păr destul de greu de îngrijit. Trebuie spălat des, pentru că arată bine doar două zile după spălare, apoi îşi pierde strălucirea şi vitalitatea. Şuviţele au prostul obicei de a se uni, iar aspectul părului devine uleios destul de repede. Şi pentru ca totul să fie complet, adesea e afectat şi de mătreaţă. Părul gras are nevoie de produse speciale, dar şi şampoane care combat mătreaţa. Pentru a masca acest tip de podoabă capilară se poate face un permanent uşor. Astfel părul va fi ceva mai uscat, va căpăta volum, iar tu vei spune ADIO! spălărilor dese. Tratamentul recomandat în acest caz e cel cu:

Oţet de mere: Conţinând acizi naturali foarte puternici, oţetul de mere stopează îngrăşarea părului şi te ajută să scapi de mătreaţă. Amestecă ½ pahar cu oţet cu 1/4 pahar cu apă călduţă şi clăteşte-ţi părul după şamponare. Otetul nu afectează părul. Tratamentul nu necesită clătire suplimentară.

PĂRUL USCAT

Acest tip de păr arată tern şi are vârfurile uşor despicate. Este un păr dificil, care se aşază greu după spălare şi este mai aranjat la câteva zile de la spălare decât imediat după. În general, pielea capului e uscată şi apare frecvent o senzaţie de mâncărime. Firul uscat se rupe destul de repede. Are nevoie de şampon recomandat acestui tip, balsam hrănitor şi mască. Părul uscat nu se piaptănă decât cu o perie din lemn. Pentru el se recomandă tratamentul cu:

Maioneză: Este eficientă, în cazul în care nu ai ulei de cocos la îndemână. Se aplică pe păr o lingură de maioneză preparată acasă. Se masează uşor părul. După ce ai aplicat masca, e indicat să-ţi înveleşti părul într-un prosop. Stai aşa 20 de minute, apoi speli părul. Părul va fi strălucitor şi hidratat.

Ou şi bere: O mască ce se prepară foarte repede şi fără bătăi de cap este cea din gălbenuş de ou şi bere. Ai nevoie doar de gălbenuşurile a două ouă proaspete şi 50 ml de bere. Se întinde masca pe păr, se masează, după care se acoperă capul cu un prosop. După 30 de minute se poate spăla părul.

Ulei de măsline şi zeamă de lămâie: Pentru acest tratament sunt necesare doar trei linguriţe de ulei de măsline şi două linguri de zeamă de lămâie. Se încălzeşte uleiul, se adaugă zeama de lămâie, se pune amestecul într-o sticluţă, apoi se agită foarte bine. Soluţia se aplică pe părul proaspăt spălat, apoi părul se va înfăşura într-un prosop. După 30 de minute, se spală.

PĂRUL MIXT

Tipul acesta de păr este o combinaţie între părul uscat şi cel gras. Are aspect sănătos doar după spălare, iar vârfurile sunt greu de aranjat. La rădăcină părul e gras, iar vârfurile sunt uscate. Vârfurile, de obicei, sunt mai deschise la culoare decât restul părului, dar sunt şi despicate. De aceea e recomandat ca vârfurile să fie tunse cât mai des. Pentru el sunt necesare tratamente cu:

Lămâie şi mirodenii: Ai nevoie de patru linguriţe de plante uscate (urzică, rozmarin, coada-calului şi cimbru). Peste aceste plante se adaugă 150 ml apă clocotită şi se face o infuzie. Când este gata, se strecoară, apoi se adaugă o lingură de oţet de mere sau suc de lămâie. După spălare, masaţi bine pielea capului cu această soluţie şi lăsaţi părul să se usuce natural. Nu se clăteşte.

Aloe vera: Gelul de aloe vera are foarte multe calităţi , una dintre care e cea de a combate mătreaţa. Aplicat pe păr şi lăsat să acţioneze zece minute, te scapă de mătreaţa atât de deranjantă şi inestetică. Masca se spală cu şampon.

Timpul Suplimentul Femeia


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *