Trucuri simple ce îţi pot creşte motivaţia şi fericirea în 2017: cum să începi anul în forţă şi să-ţi atingi obiectivele
Fericirea este foarte greu de definit, sentimentul fiind diferit pentru fiecare persoană în parte. Totuşi, anumite studii, cercetari şi fapte demonstrează că oamenii îşi pot ridica această stare de bine în diverse moduri, scrie huffingtonpost.com.
Există tehnici care vă pot ajuta să gestionaţi crizele copleşitoare de stres, contribuind eficient la readucerea stării de calm şi fericire:
Nu uita să respiri conştient
Organismul deja a acumulat foarte mult stres. Mintea şi corpul tău au nevoie să să relaxeze. Respiră conştient fără a asculta sunetele de pe fundal şi încearcă să-ţi găseşti echilibrul interior.
Programează-ţi o plimbare în natură cel puţin o dată pe săptămână
Chiar dacă pare un lucru banal, mersul pe jos poate influenţa puternic sănătatea mintală. Cercetările arată că o plimbare în natură poate atenua simptomele depresive, crescând în mod semnificativ starea de spirit. Iar dacă afară este soare, vei simţi cum bateriile îţi sunt încărcate.
Încearcă noi experienţe
Uită de terapia prin cumpărături şi încearcă să introduci aventura în viaţa ta. Studiile arată că cheltuitul banilor pe noi experienţe îţi poate crea o profundă stare de satisfacţie. Încearcă în 2017 cele mai nebuneşti activităţi şi bucură-te de fiecare moment.
Păstrează un jurnal al recunoştinţei
Experimentează efectele benefice ale ţinerii unui jurnal. Scrie lucrurile frumoase care ţi s-au întâmplat şi pentru care eşti recunoascător, iar acest lucru te va ajuta să-ţi îmbunătăţeşti sănătatea mintală, sunt de părere cercetătorii.
Ia o pauză de la tot ce înseamnă media
Dacă nenumăratele ştiri negative din ultima perioadă îţi dau o profundă stare de tristeţe, înseamnă că este timpul să iei o pauză. Cercetările arată că expunerea constantă la ştiri negative poate avea un impact profund asupra sănătăţii mintale, aşa că încearcă să te deconectezi o perioadă de la tot ce înseamnă mass-media.
Creează un playlist cu muzică relaxantă
Când te simţi stresat încearcă să te reechilibrezi ascultând muzică relaxantă. Cercetătorii sunt de părere că în acest fel îţi poţi reduce anxietatea cu aproxmativ 65%. Conform unul studiu recent, cea mai recomandată melodie este „Weightless“ – Marconi Union, aceasta reuşind să relaxeze creierul şi să scadă tensiunea arterială.
Du-te la culcare cu o oră mai devreme
Somnul este un elixir magic când vine vorba de sănătatea mintală. Cercetările arată că pierderea nopţilor poate face dificilă echilibrarea emoţională, făcându-te irascibil. De asemenea, lipsa odihnei poate duce la grave probleme de sănătate.
Redu cantitatea de alcool
Un pahar de vin roşu la sfârşitul unei zile lungi de muncă poate fi secretul unui somn liniştit. Dar, prea mult gin tonic şi o eventuală mahmureală pot afecta echilibrul emoţional. Cercetările sugerează că un consum exagerat de alcool poate duce la creşterea anxietăţii.
Elimină oamenii toxici din jurul tău
Nu este deloc nepotrivit să fii alături de prieteni în momentele grele, însă oamenii care vorbesc doar despre lucrurile negative care li se întâmplă pot deveni toxici. Cercetările arată că stresul este contagios. Vestea bună este că la fel este şi fericirea, aşa că înconjoară-te de oameni pozitivi care te inspiră.
Donează timp şi bani în scop umanitar
„Pe lângă îmbunătăţirea vieţii altora, există dovezi convingătoare că activitatea de voluntariat poate îmbunătăţi cu adevarat sănătatea mintală prin consolidarea conexiunilor sociale“, este de părere Srijan Sen, profesor la Universitatea din Michigan Storm Center.
Dă-ţi voie să fii trist în anumite momente
Oamenii experimentează un spectru larg de emoţii. Cercetările arată că plânsul poate fi benefic, permiţând identificarea corectă a lucrurilor care creează durere. Aşa că nu încerca să-ţi ascunzi lacrimile şi lasă-le să curgă atunci când simţi că ai nevoie să te descarci.
Fă planuri de vacanţă
Actul anticipării este la fel de benefic precum vacanţa în sine. Cercetările sugerează că planificarea unei vacanţe poate creşte nivelul de fericire. Nu are importanţă dacă ţine un week-end, o săptămână sau mai mult, începe încă de pe acum planificarea unei vacanţe de vis.
Beneficiază de puterea afirmaţiilor pozitive
Dialogurile interioare pot fi extrem de benefice. Cercetările arată că afirmaţiile care se concentrează pe punctele forte şi valorile personale pot ajuta la combaterea gândurilor negative şi la îmbunătăţirea psihicului. Expertii spun că această tehnică acţionează ca un tampon împotriva stresului şi a elementelor care scad nivelul stimei de sine.
Ia o pauză
De multe ori fiinţele umane pun presiune pe ele însăşi pentru a „face totul bine“, lucru care poate duce la epuizare şi sentimente de vinovăţie. Dacă eşti cel mai mare critic al tău este timpul să o laşi mai moale anul acesta şi să începi să te accepţi aşa cum eşti. Cercetările arată că aceasta este cheia pentru o viaţă mai fericită. Dă-ţi voie să fii aşa cum simţi şi nu te mai critica.