Actualitate

Trofeul câștigat de Kalush Orchestra la Eurovision 2022 va fi scos la licitație. „Credem că este o idee bună și va fi util”

Kalush Orchestra vrea să scoată la licitație trofeul Eurovision 2022. Membrii formației nu au numit suma pentru care intenționează să vândă premiul, dar au precizat că banii vor fi donați Ucrainei și armatei ei, transmite Realitatea.md.

Membrii trupei Kalush sunt siguri că există oameni își doresc să aibă statueta și au bani pentru a o achiziționa, transmite UNIAN. Conform lor, „este o idee bună și va fi util pentru Ucraina”.

„Planificăm să ne scoatem figurina la licitație și să donăm toți banii către un fond. Încă decidem care va fi el. Dar va fi pentru susținerea armatei ucrainene. Pentru a sprijini Ucraina”.

Amintim că Kalush Orchestra a ocupat locul întâi la Eurovision Song Contest 2022. Trupa din Ucraina a adunat peste 400 de puncte de la publicul și juriul solidar cu țara vecină.

Concursul din acest an nu a trecut fără scandal. Bunăoară, Azerbaijan și Georgia susțin că au acordat 12 puncte Ucrainei, însă din cauza unor probleme tehnice nu s-au putut conecta la transmisiune, iar organizatorii au anunțat alt rezultat.

Între timp, cei de la Eurovision afirmă că au descalificat juriile din mai multe state, deoarece existau suspiciuni de lipsă de corectitudine a notării. România, țara vecină a declarat că a acordat Republicii Moldova 12 puncte, însă informațiile au fost modificate de organizatori.

Astfel, drept urmare a disputelor privind punctajul de la Eurovision și a faptului că România și Moldova nu și-au acordat nici măcar un punct în cadrul concursului, șeful Teleradio Moldova, Vlad Țurcanu, menționa că atitudinea juraților nu o reprezintă și pe cea a țării noastre, iar majoritatea publicului local și-a exprimat voturile pentru statele de alături.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *