Social

Ucigașul de la Aeroportul Chișinău va fi repatriat în Tadjikistan. „Rudele decedatului deja au inițiat procedurile necesare”

Ucigașul de la Aeroportul Internațional Chișinău va fi repatriat în Tadjikistan. Rudele decedatului deja au inițiat procedurile necesare, cu ajutorul reprezentanților diasporei tadjice la Chișinău, transmite Jurnal.md.

„Repatrierea corpurilor neînsuflețite ale cetățenilor străini nu ține de competența Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. De regulă, rudele defunctului apelează la o companie funerară specializată în repatrierea corpurilor persoanelor decedate, care îi ajută să efectueze toate procedurile legale necesare. Din informațiile cunoscute, rudele decedatului deja au inițiat procedurile necesare, cu ajutorul reprezentanților diasporei tadjice la Chișinău”, au precizat pentru IPN reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

În ceea ce privește urmărirea penală în dosarul dublului omor, Procuratura municipiului Chișinău continuă cercetările, fiind dispuse expuse expertize medico-legale și balistice. Urmărirea penală se desfășoară pentru asigurarea principiului cercetării complete, obiective și sub toate aspectele a infracțiunii. De asemenea, continuă cercetările și în procesul penal de verificare a corectitudinii acțiunilor persoanelor responsabile de securitatea aeroportului, potrivit sursei citate.

Vă amintim că tragedia s-a produs vineri, 30 iunie 2023, pe Aeroportul Internațional Chișinău

Unui cetățean străin i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova, iar acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat al securității aeroportuare, Serghei Muntean și Igor Ciofu.

Ulterior, s-a anunțat că Rustam Ashurov, un cetățean tadjik în vârstă de 43 de ani, acuzat de uciderea celor două persoane pe aeroportul din Chișinău săptămâna trecută, a murit luni seară din cauza rănilor suferite în timpul arestării.

Luni, 3 iulie, Igor Ciofu a fost petrecut pe ultimul drum, cu onoruri militare. Ceremonia a avut loc în satul Nimoreni din raionul Ialoveni.

De asemenea, menționăm că ziua de 4 iulie a fost declarată zi de doliu național în Republica Moldova, în memoria lui Serghei Muntean și Igor Ciofu. Președinta Maia Sandu a semnat un decret prin care a conferit post-mortem Medalia „Meritul Militar” lui Igor Ciofu și lui Serghei Muntean.

Pe pagina sa de Facebook, prim-ministrul Dorin Recean a anunțat că Guvernul Republicii Moldova va oferi câte un ajutor material, în valoare de 1 000 000 de lei, pentru familiile victimelor atacului de la Aeroport.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *