Război

Cifre șocante. Ucraina a distrus echipamente rusești în valoare de 670 de milioane de dolari în timpul contraofensivei din Harkov – Forbes

În timpul contraofensivei din 6-11 septembrie, potrivit Statului Major General, au fost distruși 2.850 de ocupanți și 590 de unități de tehnică, al căror cost, potrivit Forbes Ucraina, depășește 670 de milioane de dolari.

O mare parte din echipament a fost distrus în timpul unei contraofensive în regiunea Harkov.

În special, 35 de drone de ocupație distruse în această perioadă au fost evaluate de Forbes Ucraina la 4 milioane de dolari, 86 de tancuri la 133 de milioane de dolari, 17 MLRS la 15 milioane de dolari, 159 de vehicule la 24 de milioane de dolari, șase vehicule de apărare aeriană la 42 de milioane de dolari, șase avioane la 113 milioane de dolari, șapte elicoptere la 73 de milioane de dolari, 106 sisteme de artilerie la 85 de milioane de dolari și 158 de vehicule blindate de luptă la 94 de milioane de dolari.

Cea mai scumpă pierdere rusă este, se pare, complexul de război electronic Moskva-1 (57 de milioane de dolari), care a fost distrus în regiunea Zaporizhzhya.

De asemenea, rușii au pierdut un avion de vânătoare-bombardament Su-34 (36 milioane de dolari) și sistemul radar de contra-baterie Zoo-1M (25 milioane de dolari) în regiunea Harkov.

Nu toate echipamentele pierdute de ruși au fost distruse. Potrivit proiectului analitic Oryx, între 6 și 10 septembrie, armata ucraineană a confiscat 129 de unități de tehnică, pe care Forbes le-a estimat la 104 milioane de dolari, inclusiv nouă obuziere Msta-S și Msta-B în valoare de peste 43 de milioane de dolari.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *