Lumea

Ucraina iese din spațiul rusesc, când va ieși și Moldova? Un monument al țarinei Ecaterina a II-a este în curs de demontare la Odesa

Odesa a decis să demonteze monumentul Ecaterinei a II-a din centrul orașului. Sculptura a fost deja îngrădită, relatează Dumskaya Street cu referire la primăria din Odessa.

“Înălțimea gardului din jurul monumentului împărătesei ruse a ajuns deja la șapte metri. Aparent, muncitorii de la utilități intenționează să acopere complet compoziția sculpturală cu fibră de lemn”, relatează ziarul.

Anterior, primăria din Odessa a organizat un sondaj online cu privire la viitorul monumentului. Majoritatea celor care au participat la sondaj au susținut ideea de a demonta monumentul.

În timp ce Ucrainei face tot posibilul să iasă din „lumea rusă”, Moldova… nu se grăbește. Chișinăul e încă în CSI și păstrează tancuri sovietice cu tunul îndreptat spre România (Europa)

Șapte tancuri sovietice din timpul celui de-al doilea război mondial se află în R. Moldova și sunt considerate „monumente”. Simbolul ocupației rusești are țeava de tun îndreptată spre Europa, poate Chișinăul să adere la UE, fiind cu un picior în URSS?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *