Social

Ukrenergo anunță că își suspendă exporturile de energie electrică. Care este motivul

Compania ucraineană Ukrenergo a anunțat că suspendă exporturile de energie electrică. Decizia a fost luată pentru a putea acoperi necesitățile de consum intern ale Ucrainei, scrie Unian.net și Realitatea.md.

„Lipsa exporturilor de energie electrică din Ucraina se datorează necesității de a acoperi nevoile de consum intern ale țării pe tot parcursul zilei și de a asigura rezerve pentru orele de seară de consum maxim”, se arată în mesajul comapniei.

De asemenea, compania precizează că în prezent resursele energetice produse sunt suficiente pentru a acoperi necesitățile consumatorilor.

Potrivit sursei, din luna aprilie, Ukrenergo a început să exporte energie electrică în Republica Moldova (125 MWh) Polonia (75 MWh).

Potrivit ultimelor informații prezentate de SA Energocom, pentru luna mai, compania urma să procure 290 mii MWh de la Centrala termoelectrică Moldovenească din regiunea transnistreană, ceea ce reprezintă 92% din necesarul de energie electrică. Prețul constituie 66 USD/MWh. Restul energiei electrice urma să fie achiziționată de la Ukrhidroenergo, un volum total preliminar de 30 mii MWh. Prețul pentru orele de zi constituie 95 USD/MWh, iar pentru orele de noapte – 55 USD/MWh.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *