Politică

ULTIMA ORĂ! Cine s-ar afla în capul listei oficialilor moldoveni, interziși pe teritoriul Rusiei

Președinta Maia Sandu, spicherul Igor Grosu și premierul Dorin Recean ar fi în capul listei persoanelor interzise pe teritoriul Federației Ruse, consideră editorialistul Ziarului Național, Nicolae Negru, cu referire la decizia de marți, 25 aprilie, a Ministerului rus de Externe. Deocamdată, lista nu a fost făcută publică și nici nu a ajuns la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, a anunțat astăzi vicepremierul Nicu Popescu.

„Cât privește persoanele oficiale care au făcut declarații antirusești și cărora li se va interzice intrarea în Rusia, e vorba probabil de cei care au condamnat invazia Rusiei în Ucraina și s-au pronunțat pentru sprijinul Ucrainei, pentru formarea unui tribunal internațional, care să judece crimele de război, genocidul, comise de armata rusă în Ucraina – Maia Sandu, în primul rând, Igor Grosu, Dorin Recean”, a subliniat Nicolae Negru.

Astfel, potrivit editorialistului, de primele persoane în stat a depins și alinierea Republicii Moldova la sancțiunile Uniunii Europene aplicate Rusiei, pentru a o pedepsi, a o determina să-și retragă armata din Ucraina și să înceteze războiul.

De asemenea, Nicolae Negru spune că era de așteptat că Moscova va expulza pe cineva de la Ambasada Republicii Moldova, ca răspuns la expulzarea unui diplomat de la Ambasada Rusiei în Chișinău pe 19 aprilie curent.

Vă amintim că marți, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Lilian Darii, a fost chemat în această dimineață, 25 aprilie, la Ministerul de Externe de la Moscova. Decizia vine după ce autoritățile de la Chișinău au declarat un angajat al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău persona non-grata.

Presa rusă scrie că ambasadorul Lilian Darii a plecat de la minister și a declarat că discuțiile au fost constructive, potrivit Realitatea.md.

Moscova s-a supărat după ce oficialii de la Chișinău au dezaprobat comportamentul a trei angajați ai Ambasadei Rusiei în Republica Moldova în contextul interzicerii accesului, pe 17 aprilie curent, a liderului Tatarstanului în R. Moldova, care mergea în Găgăuzia pentru a se implica în campania electorală locală, potrivit sursei citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *