Actualitate

ULTIMA ORĂ. „Kuliokarul” Igor Dodon va fi audiat astăzi de procurori

Fostul președinte socialist al R. Moldova Igor Dodon, acum președinte de onoare al Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), va fi audiat pe 27 decembrie de către procurorii din cadrul Procuraturii Generale (PG) în cadrul cauzei penale SA „Energocom” privind procurarea energiei electrice în perioada 2008-2009, atunci când Dodon era ministrul al Economiei.

Ședința în cadrul căreia Igor Dodon urma să fie audiat în cauza penală a fost amânată în baza cererii depuse de către avocatul acestuia. Astfel, audierile în cadrul cauzei penale SA „Energocom” privind procurarea energiei electrice în perioada 2008-2009, au fost programate pentru 29 decembrie, cu începere de la ora 11:00, anunță zdg.md

„Acțiunile de urmărire planificate pentru astăzi, ora 9:00, cu participarea domnului Igor Dodon au fost amânate în baza cererii depuse de avocatul acestuia. Motivele invocate în cadrul cererii de amânare sunt determinate de faptul deplasării domnului Igor Dodon peste hotarele R. Moldova, acțiune pe care dumnealui o avea planificata din timp. Prin urmare, acțiunile de urmărire penală urmează a fi efectuate la 29 decembrie, ora 11.00”, a declarat Mariana Cherpec.

La 21 decembrie procurorii anunțat că Igor Dodon a fost citat la Procuratura Generală (PG) pentru a fi audiat în cadrul cauzei penale SA „Energocom”. Detalii aici

În iunie curent, reprezentanții Procuraturii Generale (PG) au anunțat că vor verifică legalitatea încheierii în anul 2008 a contractului de furnizare pentru Republica Moldova a energiei electrice din Ucraina, acțiuni în care, potrivit mai multor experți în energetică, ar fi implicați ex-președintele R. Moldova, Igor Dodon, și președinta socialistă a Parlamentului dizolvat, Zinaida Greceanîi.

Procurorii susțin că cercetările în acest au fost deja demarate la 5 mai curent, după ce procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a anulat ordonanța de refuz în pornirea urmăririi penale pe acest caz, emisă în anul 2017 de PCCOCS.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *