Externe

Ultimatumul Moscovei: Ucraina își îndeplinește propunerile sau armata rusă va decide asupra problemei

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a dat un ultimatum Ucrainei pentru a îndeplini propunerile Moscovei, inclusiv predarea teritoriului controlat de Rusia, sau armata sa va decide asupra problemei, la o zi după ce Vladimir Putin a declarat că este deschis la discuţii, relatează Reuters.

Kievul şi aliaţii săi occidentali au respins oferta lui Putin de a discuta, în timp ce forţele sale atacă oraşele ucrainene cu rachete, iar Moscova continuă să ceară ca Kievul să recunoască faptul că a cucerit o cincime din ţară. Kievul spune că va lupta până când Rusia se va retrage.

„Propunerile noastre de demilitarizare şi denazificare a teritoriilor controlate de regim, eliminarea ameninţărilor la adresa securităţii Rusiei care emană de acolo, inclusiv noile noastre teritorii, sunt bine cunoscute de inamic. Ideea este simplă: Îndepliniţi-le pentru binele vostru. În caz contrar, problema va fi decisă de armata rusă”, a declarat Lavrov.

Vă amintim că dictatorul rus Putin şi-a lansat invazia în Ucraina pe 24 februarie, numind-o o „operaţiune specială” pentru a „denazifica” şi demilitariza țara vecină despre care a spus că reprezintă o ameninţare pentru Rusia. Kievul şi Occidentul spun că invazia lui Putin a fost doar o simplă acaparare imperialistă de teren.

În timp ce Moscova plănuise o operaţiune rapidă pentru a prelua controlul asupra vecinului său, războiul se află acum în cea de-a 11-a lună, marcată de multe eşecuri ruşinoase ale Rusiei pe câmpul de luptă şi de succesul Ucrainei în apărarea cu succes a celei mai mari părţi a teritoriului său.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *