Economie

Un fost premier dintr-o țară NATO anunță că nu va lupta contra Rusiei, în cazul unui atac al lui Putin în Europa

Fostul prim-ministru al Republicii Cehe și candidat la președinție, Andrei Babis a spus că, dacă va fi ales, nu va implica țara într-un război împotriva Federației Ruse dacă Moscova atacă țările NATO.

În plus, Republica Cehă nu își va trimite trupele în Polonia sau în statele baltice dacă Federația Rusă le atacă. Acest lucru a fost raportat de jurnalistul Radio Liberty, Rikard Jozvyak, pe Twitter.

„Fostul prim-ministru ceh și candidat la președinție Andrei Babis tocmai a spus că nu va trimite soldați în Polonia, Estonia, Lituania și Letonia dacă Rusia îi atacă dacă devine președinte”, a informat Jozwiak.

Babis nici măcar nu a fost jenat de faptul că aceasta este o obligație a țărilor membre NATO. „Când i s-a spus că acesta este un angajament NATO, el a răspuns pur și simplu: „Vreau pace”, a menționat jurnalistul.

Vă reamintim că Babis este o figură controversată în Cehia. El este implicat în două dosare care sunt investigate de poliția cehă și de Oficiul European de Luptă Antifraudă. În plus, el este acuzat de fraudă într-un dosar privind fondurile UE primite de compania sa.

Următoarele alegeri prezidențiale din Republica Cehă vor avea loc în două tururi, primul – în perioada 13-14 ianuarie, al doilea – în perioada 27-28 ianuarie 2023. Candidatul pro-rus Andrei Babis și candidatul independent Petr Pavel au ajuns în turul doi al alegerilor. După anunțarea rezultatelor primului tur, toți candidații s-au unit împotriva lui Babis, susținându-l pe Peter.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *