Politică

Un nou partid „conservă” în Găgăuzia. Vrea „dezvoltarea relațiilor” cu statul terorist Federația Rusă

În Republica Moldova se constituie o nouă mișcare social-politică. Este vorba despre „Uniunea Populară a Găgăuziei” (n.r. găgăuză/rusă –  «Gagauz Halk Birlii/Народный Союз Гагаузии»).

Congresul mișcării este planificat pentru 23 iulie curent, la Comrat. În cadrul acestuia va fi discutată situația politică, economică și socială actuală din autonomie, precum și stabilirea strategiilor de activitate pentru susținerea populației autonomiei. De asemenea, se dorește consolidarea rolului Autonomiei în subiectele politice de nivel republican.

Victor Petrov, președintele comitetului pentru organizarea Congresului, deputat al Adunării Populare a Găgăuziei, a declarat că la evenimentul de sâmbătă vor participa primari, precum și deputați atât din Adunare, cât și din Parlamentul Republicii Moldova, activiști civici, antreprenori, experți și manageri media.

E de menționat că, activitatea organizației va fi concentrată pe unificarea tuturor găgăuzilor din autonomie, din alte regiuni ale țării, dar și de peste hotare, cu scopul de a le apăra drepturile și libertățile, asigurând un nivel înalt de trai, păstrarea valorilor poporului autonomiei, consolidarea statalității moldovenești, a suveranității și integrității, precum și dezvoltarea relațiilor bune cu Federația Rusă și alte țări din Uniunea Eurasiatică.

Mișcarea își propune în viitor să deschidă filiale regionale și internaționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Stai și te crucești, pardon, te ”stelești”, adică te uiți la stele, că ăștia cu mintea autonomă, îs duși de mult cu steaua… Ce naiba vor să mai ”unifice” în autonomia lor îngrădită și ferecată mintal? Auzi și te stelești: ”consolidarea statalității moldovenești, a suveranității și integrității, precum și dezvoltarea relațiilor bune cu Federația Rusă și alte țări din Uniunea Eurasiatică”. Ăștia s-au autonomizat in stilul ”autonomia autonomiilor autonome”! Republica Moldova, hăis, găgăuzenii, cea! Astea sunt cumva efectele caniculei, i-a bătut cumva prea tare soarele în cap? Sunt total derutat, pentru că am avut totdeauna impresia că autonomfixații, ziua dorm, noaptea visează, desigur, uităndu-se… la stele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *