Justiție

Un tânăr din Chișinău, condamnat la 9 ani de închisoare. Ce infracțiuni a comis

Un tânăr în vârstă de 25 de ani a fost condamnat la 9 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, fiind învinuit de comiterea infracțiunilor de jaf, tentativă de jaf și tâlhărie. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pe 22 mai.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale (PG), pe 19 aprilie 2022, tânărul, în timp ce se afla în parcul Valea Trandafirilor din mun. Chişinău, a lovit o femeie în regiunea capului cu un obiect asemănător unei bâte și i-a sustras telefonul, în valoare de 6.000 de lei.

Pe 19 septembrie 2022, aflându-se în sectorul Botanica al capitalei, s-a apropiat de o minoră, a strâns-o de gât și i-a sustras în mod deschis telefonul mobil, în valoare de 2.896 de lei. Atunci, a intervenit o persoană de pe stradă, iar individul a aruncat telefonul sustras și a părăsit locul comiterii infracțiunii.

De asemenea, în aceeași zi, aflându-se într-un bloc locativ, a mai furat un telefon, în valoare de 14 500 de lei, de la o altă femeie și a părăsit locul comiterii infracţiunii.

La fel, inculpatul, pe 21 septembrie 2022, în timp ce se afla în sectorul Buiucani al capitalei, s-a apropiat din spate de o altă victimă, i-a aplicat lovituri cu pumnii și i-a sustras telefonul mobil, cauzându-i un prejudiciu material de 26 600 de lei.

Inculpatul și-a recunoscut integral vinovăția pentru faptele de care a fost acuzat, prin urmare judecarea cauzei în privința acestuia a avut loc în procedură simplificată.

La pronunțarea sentinței, instanța de judecată a dispus încasarea de la inculpat în folosul părților vătămate a mijloacelor bănești, în contul reparării prejudiciilor materiale suportate de către acestea.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *