ActualitateExterne

Urmează impozitarea companiilor cu 15% în toate țările UE? Olaf Scholz vrea să pună în mișcare marele plan care trenează de aproape 10 ani

Cancelarul german Olaf Scholz cere ca Uniunea Europeană să finalizeze crearea unei uniuni bancare şi a pieţelor de capital, astfel încât blocul să poată concura cu SUA şi China pentru tehnologii noi, transmite Reuters, scrie news.ro.

Scholz a afirmat duminică, la o conferinţă la Berlin pentru delegaţii europeni ai partidului său social-democraţi (SPD), că aceasta este o problemă cheie pentru creşterea economică şi crearea de locuri de muncă în Europa.

Piaţa unică este mult prea fragmentată, mai ales când vine vorba de probleme financiare, motiv pentru care UE, cu peste 400 de milioane de locuitori, nu îşi poate folosi pe deplin puterea, a spus el.

”De aceea trebuie să finalizăm proiectul european, astfel încât companiile europene să poată creşte”, a spus Scholz.

Planul de a crea o piaţă unică a capitalului a fost discutată din 2015, fără niciun progres real.

Scholz a cerut, de asemenea, introducerea unei cote minime de impozitare pentru companii, de 15%, în toate ţările UE.

”Nu este, probabil, aceasta şi baza pentru ca uniunea bancară şi a pieţelor de capital să funcţioneze?” a intrebat el.

A existat îngrijorarea că băncile ar alege să aibă sediul într-o ţară din UE cu taxe foarte mici ”şi dacă lucrurile merg prost, toţi contribuabilii europeni vor trebui să plătească”, a menţionat Scholz.

Şefii instituţiilor UE au cerut consolidarea monedei euro şi progresul către o uniune a pieţelor de capital, într-un apel comun din decembrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

comentarii

  1. O propunere buna ,dar trebuie sa se mearga cu grija sa nu se sparga portelanurile.
    Dar am cateva intrebari:
    1. In acest caz ce va face Moldova ?
    Are cactuala clasa politica din Basarabia ,taria de a reface UNITATEA ROMANILOR ?
    2. Va veni Ukraina alaturi de U.E ?
    3.A analizat cineva care vor fi si cum vor fi suportate aceste costuri?

    1. Despre ce “clasă politică” vorbești? Pobedisto-bolshevicii ce își spun “politicieni” în RâMa sunt, în majoritatea lor, făcuți, crescuți și educați de o singură mamă: “maica rassia”. Ce “clasă” poate să ofere rassia??? Clasa “preacurviți o ducim ghini”, “noi vrem schimbari dar sî nu sî schimbi nica”,
      “maldavanu îi cel mai bravo din galaxii”, “schinari di meduzî”, “uăi noi vă ducem în Europa”, “nouî di la români ni placi cel mai mult banu'”, “frati, frati da’ fiecari cu țara lui”, “respublika pobedistî maldava îi cea mai bravo, sî dizvoltî accelerat… dacă nu ar fi banii din sponsorizările externe ar da faliment instant”… Iar “clasa politică” din RM e ogliinda vie a societății multilateral înapoiate și needucate din această “țară”. După 33 de ani de “independență” procentul celor ce știu adevărul, îl recunosc ca atare și se prounță pentru o ReÎntregire nu trece de 30%. Seriossss? Mă lași???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *