Actualitate

Va fi închis spațiul aerian din Republica Moldova? Ce spune ministrul Apărării

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a vorbit despre posibilitatea ca spațiul aerian din Republica Moldova să fie închis, după ce în această dimineață trei rachete au survolat spațiul aerian din țara noastră.

„Reieșind din ultimele situații pot fi luate diferite măsuri, care vor asigura securitatea națională. Orice încălcare a spațiului aerian național reprezintă un risc, un pericol pentru orice țintă zburătoare. Fiindcă nu este coordonată în același timp. În general este o încălcare foarte grantă a suveranității naționale pe cale aeriană. Ceea ce este condamnat de noi și conducerea statului. Pericol prezintă destul de mare pentru că noi nu cunoaștem care este scopul, ce direcție și ce poate viza această țintă”, a declarat Nosatîi.

În contextul atacurilor aeriene rusești din această dimineață asupra mai multor orașe din Ucraina, Ministerul Apărării au informat că luni, 10 octombrie curent, între orele 8:33-9:02, structurile specializate ale instituției de apărare au identificat trei ținte aeriene care au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova, transmite Realitatea.md.

Ulterior, șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea de urgență a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov. El a fost chemat pentru a oferi explicațiile părții ruse în legătură cu lansarea a 3 rachete de croazieră de pe navele militare ruse amplasate în Marea Neagră și care au tranzitat teritoriul țării noastre în regiunea satului Cobasna și a municipiului Soroca.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *