Social

Germania va ajuta armata R. Moldova să cumpere drone și echipamente militare pentru a ne apăra de fasciștii ruși

Ministrul Apărării din Germania, Christine Lambrecht, a promis că țara sa va spori ajutorul militar pentru Republica Moldova, transmite Agerpres, Decizia ar fi fost luată pentru că invazia Rusiei în Ucraina a făcut autorităţile de la Chişinău să se simtă vulnerabile la agresiunea Moscovei, transmite sâmbătă dpa.

Negocierile cu privire la detaliile sprijinului menţionat vor avea loc săptămâna viitoare, a declarat sâmbătă, la Chişinău, oficialul german.

După o întrevedere cu omologul său Anatolie Nosatîi, Lambrecht a menţionat îndeosebi dorinţa R.Moldova de a-şi procura drone. Ea a mai spus că Germania va contribui la distrugerea în siguranţă a muniţiilor din epoca sovietică.

Ministrul Apărării din Germania: Vom ajuta R.Moldova să achiziţioneze drone militare, precum şi alte echipamente

Cu Republica Moldova avem o cooperare bună în diferite domenii, inclusiv în cel al instruirilor militarilor pe care dorim să o intensificăm. De asemenea, avem o colaborare bună şi în domeniul furnizării echipamentelor militare. Nu este un secret dacă voi spune că vom ajuta R.Moldova să achiziţioneze drone militare, precum şi alte echipamente (…)”, a declarat înaltul oficial german, citat de Radio Chişinău.

Sursa citată aminteşte că Uniunea Europeană va aloca 40 de milioane de euro pentru modernizarea armatei Republicii Moldova. Banii vor fi utilizaţi pentru dezvoltarea sistemului de apărare a atacurilor cibernetice, cumpărarea de drone şi de echipament militar nonletal.

Republica Moldova consideră false referendumurile desfăşurate de Rusia în Ucraina

Republica Moldova respectă integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei şi consideră „false” aşa-zisele referendumuri desfăşurate de către Federaţia Rusă în mai multe regiuni ucrainene, a declarat vineri preşedinta Maia Sandu, care a precizat că Republica Moldova „nu recunoaşte nicio acţiune ulterioară a acestor referendumuri false”, informează Agerpres.

Într-o conferinţă de presă, Maia Sandu a spus că relaţia Republicii Moldova cu Federaţia Rusă a fost „afectată dramatic” de invazia Rusiei asupra Ucrainei. „Noi am condamnat şi o să condamnăm în continuare acest război. Şi o să condamnăm aceste acţiuni, repet, care nu respectă dreptul internaţional şi care nu respectă integritatea şi suveranitatea altor ţări”, a precizat Maia Sandu.

Ea a făcut aceste declaraţii după întrevederea cu Johannes Hahn, comisar european pentru buget şi administraţie, care se află într-o vizită de lucru la Chişinău.

La rândul său, oficialul european a avertizat că, drept urmare a decretului de mobilizare semnat de preşedintele rus Vladimir Putin, ar putea apărea un nou val de refugiaţi, lucru atestat în mai multe state. Potrivit lui Johannes Hahn, în acest context UE va acorda sprijin Republicii Moldova „pentru a face faţă unor eventuale noi valuri de refugiaţi”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

  1. Foarte frumos, dar sa lase ceva bani si pentru apararea Moldovei de fascistii romani, de care moldovenii se tem mult mai tare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *