Actualitate

(VIDEO) Ai haine și lucruri pe care nu le mai folosești, donează-le celor nevoiași!

„Am gândit un program care este foarte cunoscut în occident prin a colecta haine. În iunie, anul acesta, am reușit să aducem și noi niște boxe din străinătate. Am pornit de la o nevoie a comunității. Această necesitate are la bază o cercetare sociologică la nivel parohial, cu ajutorul căreia am aflat care sunt grijile la care putem răspunde, iar hrana și încălțămintea sunt primele pe listă”, a menționat Igor Belei, directorul misiunii sociale „Diaconia”, în cadrul emisiunii Cod Galben de la 10TV.

Totodată, el a comunicat faptul că hainele ajung la beneficiari prin intermediul unei întreprinderi sociale, lansate de instituția pe care o conduce. Aceasta îi ajută la colectarea și trierea lucrurilor. ,,Din păcate, 20 la sută din hainele adunate sunt de aruncat. Unele ajung foarte murdare și într-o stare nu chiar bună, astfel nu pot fi utilizate. La început lucrurile din boxe erau mai bune, ulterior calitatea acestora a scăzut”, a afirmat directorul.

Potrivit lui Igor Belei, după 10 zile de la apariția proiectului ,„Banca de haine”, au fost colectate 10 tone de lucruri, iar în cele patru luni de activitate, au fost adunate peste 35 de tone.

Misiunea socială Diaconia desfășoară mai multe proiecte, care vin să ajute persoanele nevoiașe, altele să educe, printre acestea se numără și proiectul „Un prânz cald pentru trup și suflet”. 

Toată emisiunea Cod Galben cu titlul „Donează haine și dăruiește căldură celor nevoiași”, poate fi urmărită aici:


Victoria 
Ciumac, stagiară

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *