Social

VIDEO. Cernăuțeanu: Atacatorul de la Aeroport „este fost angajat al poliției din Tadjikistan”

Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu susține un briefing de presă privind circumstanțele infracțiunii comise la Aeroportul Internațional Chișinău.

„Este fost angajat al poliției din Tadjikistan, care a activat 7 ani în structurile MAI, dar a fost concediat pentru acțiuni criminale, o crimă similară comisă în 2013”, a subliniat șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu.

El a respins faptul că individul ar fi fost membrul vreunei grupări teroriste. 

„Ni s-a comunicat că persoana a comis crima pe 23, dar abia pe 30 a fost întocmit fișierul pentru căutare internațională, dar nu a fost introdus în sistemul internațional de căutare. Persoana a părăsit Tadjikistanul ilegal spre Uzbekistan, a zburat spre Turcia și din Turcia a zburat la Chișinău”, a precizat Cernăuțeanu.

Vă amintim că  mai multe împușcături s-au auzit vineri, 30 iunie, la Aeroportul Internațional Chișinău. Unui bărbat din Tadjikistan, în vârstă de 43 de ani, i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova, iar acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat al securității aeroportuare.

Ulterior, atacatorul a fost capturat și se află în stare gravă la spital. 

De asemenea, menționăm că, procurorul general Ion Munteanu anunță că Procuratura Generală (PG) a intentat dosar penal pe cauză de omor cu circumstanțe agravante, specificând că nu este inițiat dosar pe cauza infracțiunii de terorism.

Totodată, menționăm că în privința cetățeanului din Tadjikistan, autorul atacului de la Aeroportul Chișinău, soldat cu doi morți, a fost aplicată măsura de 30 de zile de arest preventiv. Solicitarea a fost transmisă în instanță de Procuratura Chișinău.

„În continuare, Procuratura Generală se află în proces de discuții și schimb de informații cu autoritățile din Tadjikistan pentru cercetarea  cauzei. Investigațiile pe dosar sunt în plină desfășurare, iar societatea urmează să fie informată despre evoluțiile majore, cu respectarea principiului confidențialității urmăririi penale”, transmite autoritatea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Aici duce saracia si coruptia. Aceeasi soarta ii astepta si pe politistii din Rep. Moldova daca statul nu intra pe mana UE si nu beneficia de bani gratis. Reamnitesc nostalgicilor sovietici ca Rep Moldova se gasea in pozitia de stat falimentar, stat esuat, incapabil sa mai plateasca salariile si pensiile, incapabil sa sustina incalzirea pe timp de iarna, incapabil sa sustina furnizarea de energie. Ca urmare, la fel ar fi ajuns si politistii, si-ar fi vandut serviciile celui care oferea ceva bani. Nu ma mira ca politistul din Tadjikistan a ajuns in situatia aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *