CSI / Rusia

Cum le consolează un guvernator rus din Siberia pe mamele soldaților trimiși la război: Nu sunt ai voștri (VIDEO)

Un guvernator rus din Siberia a încercat să le consoleze pe mamele militarilor trimiși la război, spunându-le că fiii lor nu le aparțin de fapt, ci aparțin statului, potrivit Hotnews.

„Din vremuri imemoriale femeile și-au crescut mereu fiii în spiritul patriotismului, în spiritul apărării patriei lor, a teritoriului, a locului în care trăiesc și scopul probabil pentru voi toți și pentru mine personal când m-am înscris într-o academie militară, mama mea a spus o propoziție minunată: ”de astăzi nu mai îmi aparții mie, ci aparții statului, patriei-mamă””, susține Kobzev, guvernatorul regiunii Irkutsk din Siberia.

„Cu mare respect și înțelegere vă predau un băiat de 18 ani pentru serviciu în forțele armate iar tu devii un bărbat al statului”, mai susține acesta care l-ar fi transmis mama sa profesorilor de la Școala Superioară de Ingineria Aviației Militare din orașul Voronej unde a studiat.

Regiunea Irkutsk condusă de Kobzev se învecinează cu Bureatia și Tuva, regiunea natală a lui Serghei Șoigu, care au înregistrat cele mai mari pierderi în timpul „operațiunii militare speciale” pe care Putin a declanșat-o pe 24 februarie.

Mesajul transmis de Kobzev vine în contextul în care armata Rusiei ar fi înregistrat pierderi record în Ucraina în luna noiembrie în contextul luptelor intense din regiunile Herson și a celor din estul țării.

Pe 28 octombrie, Șoigu anunțase că autoritățile militare au încheiat mobilizarea celor 300.000 de „rezerviști” despre care Putin a anunțat în luna septembrie că vor fi încorporați ca parte a „mobilizării parțiale”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *