Politică

VIDEO. Dumitro Kuleba în vizită la Chișinău: A avut o întrevedere cu Maia Sandu

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a avut o întrevedere, la Chișinău, cu ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba. Oficialii au discutat despre situația din țara vecină și provocările de securitate din regiune și a reconfirmat suportul Republicii Moldova pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, se menționează într-un comunicat al administrației prezidențiale.

„Discuțiile au vizat și modalitățile de susținere reciprocă în realizarea reformelor, care să accelereze procesul nostru de aderare la Uniunea Europeană”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, șefa statului a menționat că Republica Moldova susține planul de pace al Ucrainei și că pledează pentru crearea unui Tribunal Internațional care să investigheze și să pedepsească atrocitățile agresiunii ruse.

Totodată, precizăm că această vizită nu a fost anunțată.

Vă amintim că recent, sursele Deschide.md, oficialul ucrainean va avea întrevederi cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, prim-ministrul Dorin Recean, precum și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *