ActualitateExterne

VIDEO Escaladează războiul – Ucraina ar fi atacat un aerodrom militar din regiunea Moscovei

În noaptea de luni, 12 august, un aerodrom militar rus din regiunea Moscovei ar fi fost atacat de drone.

Canalele rusești de Telegram relatează că apărarea aeriană a respins un atac al dronelor ucrainene în regiunea Moscovei. Locuitorii orașului Shchelkovo au spus că o sirenă de raid aerian a sunat în oraș.

Ținta donelor ar putea fi aerodromul militar Chkalovsky, situat la 31 km nord-est de Moscova. Potrivit unuia dintre canale, dronele au fost distruse în zona bazei aeriene.

Reacția Moscovei

Potrivit Ministerului rus al Apărării, forțele de apărare aeriană au distrus 18 drone peste regiunile Kursk, Belgorod și Voronezh. Regiunea Moscova nu a fost menționată în raport.

Context complicat

Mii de soldaţi ucraineni participă la actuala incursiune în regiunea rusă Kursk, potrivit unui oficial de rang înalt. Rusia susţine că a împiedicat avansarea trupelor Kievului pe teritoriul său.

Într- un comunicat, Ministerul rus al Apărării a declarat că a împiedicat “tentativele de pătrundere” ale “grupurilor mobile de vehicule blindate” inamice în apropierea oraşelor Tolpino, Jouravli şi Obchtchi Kolodez, situate la aproximativ treizeci de kilometri în linie dreaptă de Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *