CSI / RusiaRăzboiUcraina

VIDEO. Gherasimov, rară apariție în apropiere de linia frontului din Ucraina: A vizitat trupele ruse din regiunea Zaporojie

Şefului Statului Major General rus, Valeri Gherasimov, a vizitat trupele ruse din regiunea ucraineană Zaporojie, a anunţat marţi Ministerul Apărării rus, transmite Reuters.

De asemenea, acesta a inspectat un centru de comandă şi a subliniat importanţa loviturilor preventive împotriva forţelor ucrainene.

Responsabilul rus este văzut într-o filmare care însoţeşte comunicatul în timp ce studiază o hartă, primeşte rapoarte şi se urcă în elicopter.

Gherasimov a fost luni la rând ţinta unor intense critici din partea liderului grupării paramilitare Wagner, Evgheni Prigojin, precum şi a unor bloggeri militari ruşi în legătură cu eşecurile Rusiei pe parcursul războiului, potrivit sursei citate.

După scurta rebeliune a grupului Wagner din 24 iunie au apărut întrebări privind menţinerea sa în funcţie, fiind văzut din nou în public după mai mult de două săptămâni, pe 10 iulie.

Comunicatul de marţi pare să arate nu doar că Gherasimov şi-a păstrat postul, dar continuă să se implice activ pe linia frontului.

Menționăm că regiunea Zaporojie a fost scena unor lupte aprige în ultimele săptămâni, de la lansarea contraofensivei ucrainene, la începutul lui iunie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *