Externe

VIDEO/ Kadîrov: În următoarele zile, Ucraina va vedea „o operațiune specială adevărată”. „Îi vom face bucuroși pe adevărații patrioți”

În cel mai recent avertisment video lansat pe canalul său de Telegram, Ramzan Kadîrov a afirmat că în Ucraina va avea loc în următoarele zile „o operațiune specială adevărată”. 

Înregistrarea cu Kadârov a fost distribuită duminică pe twitter de jurnalistul Francis Scarr de la BBC, care a și tradus mesajul cecenului.

„În următoarele zile veți vedea o operațiune specială adevărată, don, îi veți vedea pe acei șeitani (unul dintre numele dracului – n. red.) fugind, don, nu doar din acele orașe, dar și din Ucraina, don! Ne pregătim, deci, și îi vom face bucuroși pe adevărații patrioți ai Rusiei și fie ca dușmanii noștri să moară, don!”, a spus liderul cecen în filmare.

Săptămâna trecută, Ramzan Kadîrov a acuzat, într-un mesaj publicat tot pe Telegram, televiziunea rusă de minciună, în legătură cu afirmațiile că orașul Severodonețk este cucerit în proporție de 30%. Acesta susținea că orașul ucrainean din regiunea Lugansk se află sub controlul forțelor ruse și cecene.

Tolănit într-o canapea, într-un decor luxos, Kadîrov afirma că „oamenilor trebuie să li se spună adevărul”. 

Cu o zi în urmă, un grup mic de luptători ceceni, aliați ai forțelor ruse, s-au filmat într-o zonă din centrul orașului Severodonețk, asediat de armata lui Putin. Cucerirea localității din regiunea Lugansk din estul Ucrainei a devenit principalul obiectiv al rușilor din ultima săptămână.

Forțele ucrainene reușesc să încetinească cu succes operațiunile rusești de încercuire a pozițiilor ucrainene din regiunea Lugansk, precum și atacurile frontale rusești din Severodonețk, prin contraatacuri locale prudente și eficiente în Severodonețk și prin apărarea malului vestic al râului Severski Doneț, a relatat în weekend Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Chiar dacă rușii continuă să mobilizeze echipamente și trupe în zona Severodonețk-Lisichansk, forțele de apărare ucrainene au efectuat un contraatac cu succes la Severodonețk în ultimele 48 de ore și au împins trupele ruse înapoi la periferia de est a orașului și în afara așezărilor din sud, subliniază ISW în ultima evaluare publicată duminică noapte. 

De asemena, analiștii americani susțin că atacul forțelor ucrainene asupra trupelor rusești de la Severodonețk ar indica o scădere a puterii combative a armatei Moscovei. 

Prin participarea trupelor sale în invazia rusă a Ucrainei, Ramzan Kadîrov vrea să facă o demonstrație de forță, dar și un gest de loialitate față de ocrotitorul său de la Kremlin, Vladimir Putin, scria The Guardian la finalul lunii martie. Însă, pe zi ce trece, luptătorii liderului cecen riscă tot mai mult să devină carne de tun într-un război care ar putea prevesti căderea regimului lui Kadîrov.

„Kadîroviții” au intrat pe teritoriul Ucrainei din primele zile ale invaziei rusești

Luna trecută, ministerul Apărării din Marea Britanie a declarat că așa-numiții „kadîroviți” au început să intre pe teritoriul Ucrainei din primele zile ale invaziei militare la cară largă a Rusiei.

„În încercarea de a înfrânge rezistența ucraineană, Rusia a folosit din greu personalul auxiliar.”

În rândul acestora se regăsesc și forțele cecene care numără probabil câteva mii de luptători și care activează în principal în sectoarele Mariupol și Lugansk.

„Desfășurarea de trupe din grupuri atât de diferite demonstrează problemele de aprovizionare pe care Rusia le întâmpină în Ucraina și contribuie cel mai probabil la o comandă dezorganizată ce continuă să îngreuneze operațiunile rusești”, se mai specifică în raportul ministerului britanic.

Rusia a pierdut zeci de mii de soldați în cele trei luni de război, potrivit datelor publicate de armata ucraineană, ceea ce l-a făcut pe Putin să își abandoneze planurile ambițioase de a stăpâni toată Ucraina, concentrându-se acum pe cucerirea regiunii de est a țării.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *