CSI / RusiaInternațional

VIDEO/ Lecții de geografie cu Putin: „Rusia, nu Japonia, este „Țara Soarelui Răsare”

Vladimir Putin le-a spus elevilor din țara sa că Rusia, nu Japonia, este de fapt „Țara Soarelui Răsare”, după cum arată o nouă înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare, transmite Hotnews.

„În ceea ce-i privește pe vecinii noștri japonezii, Japonia este numită ‘Țara Soarelui Răsare’ dar mai la est de Japonia este, cred, Kamceatka sau (Insula) Sahalin iar și mai la est este Noua Zeelandă”, declară Putin elevilor ruși.

„Iar și mai la est de Noua Zeelandă este Ciukotka! Așadar strâmtoarea [Bering] are doar 60 de kilometri iar apoi vine continentul american. În acest sens Rusia este ‘Țara Soarelui Răsare’”, susține președintele rus.

Nu este clar dacă această întâlnire cu elevii a avut loc tot pe 1 septembrie, când Rusia a sărbătorit „Ziua Cunoașterii” și Putin s-a deplasat în enclava Kaliningrad dintre Polonia și Lituania unde Kremlinul a organizat o întâlnire separată cu elevii de la o școală locală.

De asemenea, el le-a povestit școlarilor despre o presupusă discuție pe care ar fi avut-o cu ministrul rus al Educației Serghei Kravțov care i-ar fi zis că în teritoriile ucrainene ocupate de ruși, copiii nici măcar nu știau că podul Crimeii există și credeau că este fals, potrivit sursei citate.

„Da!”, exclama Putin amuzat, înainte de a spune apoi că elevii ucraineni nu știau nici că Ucraina a făcut parte din Uniunea Sovietică.

În cadrul aceleiași vizite pe care a efectuat-o în Kaliningrad, Putin a numit un nou obiectiv pentru „operațiunea militară specială” din Ucraina și a afirmat că aceasta urmărește „eliminarea enclavei anti-ruse” de pe teritoriul țării vecine.

„Pe teritoriul Ucrainei au început să creeze în prezent o enclavă anti-rusă care ne amenință țara. Prin urmare, băieții noștri care luptă acolo îi protejează atât pe locuitorii din Donbas, cât și pe Rusia însăși. Și asta, desigur, merită sprijinul întregii societăți”, a declarat Putin în timpul unei întâlniri cu elevi din enclava rusească Kaliningrad.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *