CSI / RusiaRăzboiUcraina

VIDEO. Nouă lovitură a ucrainenilor în Herson, adânc în spatele liniilor inamice

O nouă înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată că forțele ucrainene își continuă loviturile adânc în interiorul zonelor din regiunea Herson aflate pe partea Niprului controlată de ocupanții ruși, transmite Hotnews.

Înregistrarea video arată cum artileriștii ucraineni au lovit zilele trecute punctul de control de la intrarea în orașul Oleșkî, o localitate cu o populație de aproximativ 25.000 de locuitori înainte de izbucnirea războiului în data de 24 februarie 2022.

Deși ținta aleasă pentru această lovitură nu este una remarcabilă iar atacul în sine nu e unul spectaculos, filmarea rămâne una remarcabilă din cel puțin două motive.

În primul rând înregistrarea video a fost filmată de o dronă ucraineană, arătând încă o dată că aeronavele fără pilot ale forțelor Kievului pot opera în unele cazuri nestingherite cu mult în spatele liniilor inamice.

Apoi, ea confirmă că, deși toată atenția publică este în prezent concentrată asupra luptelor de pe axa Bahmut din regiunea Donețk, forțele ucrainene își continuă loviturile și în alte sectoare ale frontului.

Forțele ucrainene au revendicat distrugerea unui punct de observație și a unui centru de comandament rusesc din Oleșkî și mai devreme în cursul lunii martie.

Noua lovitură a fost geolocalizată independent de observatori ai războiului din Ucraina:

Unde își va lansa Ucraina ofensiva de primăvară?

O altă înregistrare video distribuită de Ministerul ucrainean al Apărării înspre sfârșitul lunii ianuarie a arătat cum trupe de elită ale serviciului de informații militare de la Kiev au trecut râul Nipru pe timpul nopții și au distrus mai multe poziții rusești în regiunea Herson înainte de a se retrage într-o operațiune demnă de filmele de acțiune.

Forțele ucrainene afirmau la momentul respectiv că acest raid pe timp de noapte a fost de fapt o operațiune de recunoaștere a pozițiilor rusești din Nova Kahovka, oraș din regiunea Herson ocupat de forțele de invazie încă din luna februarie a anului trecut, în primele zile ale războiului declanșat de Vladimir Putin.

Această misiune și noile lovituri ale ucrainenilor în Hersonul ocupat de ruși vin în contextul în care cea mai mare întrebare actuală legată de războiul din Ucraina încă rămâne fără răspuns: unde își va lansa Kievul mult așteptata ofensivă de primăvară?

Analiștii militari par să creadă că un atac peste Nipru în restul regiunii Herson este implauzibil, date fiind dificultățile logistice legate de traversarea râului și a consolidării apărării rusești de aici. Însă o astfel de ofensivă ar beneficia foarte probabil și de ingredientul cheie care a dus la prăbușirea catastrofală a frontului rusesc din Harkov în luna septembrie: elementul surpriză.

Șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a avertizat în urmă cu o zi că o ofensivă ucraineană este iminentă și că aceasta va viza sectorul din Bahmut pentru a izola luptătorii săi de forțele ruse convenționale.

Însă declarațiile lui Prigojin trebuie privite ca întotdeauna prin prisma propagandei rusești și a propriilor sale lupte pentru putere cu comandamentul militar de la Moscova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *