Actualitate

VIDEO/ Percheziții și rețineri la o companie de turism din Chișinău. A înșelat peste 40 de clienți cu peste 2 milioane de lei

Documentarea schemei a avut loc de către ofițerii Direcției Generale Urmărire Penală și ai Inspectoratului Național de Investigații ale Inspectoratului General al Poliției, sub conducerea PCCOCS.

Astfel, oamenii legii au stabilit faptul că reprezentanții companiei le promiteau în perioada 2019-2022 clienților facilitarea vacanțelor dorite, în destinații turistice exotice, inclusiv în hotele de cinci stele, astfel încât de la unii clienți au perceput și sume între 50-70 mii de lei. Deși clienții semnau contracte, aceștia nu ajungeau la destinația promisă, din diverse motive inventate de către reprezentanții companiei.

Ca urmare a perchezițiilor la sediul companiei, automobilele și domiciliile angajaților, au fost depistate și ridicate acte contabile, dispozitive electronice de stocare a datelor, înscrisuri de ciornă, dispozitive de calcul și alte mijloace probatorii.

Ulterior, au fost reținuți doi factori de decizie ai companiei, pentru continuarea obiectivă a investigațiilor. După audierea acestora, procurorul PCCOCS le-a formulat învinuirea și urmează să depună la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, demersurile de aplicare a măsurii preventive – arestul preventiv, în scopul asigurării obiectivității investigațiilor. Totuși, la acest stadiu, învinuiții se prevalează de prezumția nevinovăției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *