CSI / RusiaRăzboiUcraina

VIDEO. Propagandiștii Kremlinului propun aruncarea unor bombe nucleare pe o localitate eliberată recent de Ucraina: „Ne-ar rezolva toate problemele”

Prezentatorul TV Vladimir Soloviov, considerat propagandistul favorit al lui Putin, și deputatul Andrei Guruliov, un invitat cvasipermanent la unele emisiuni de la televiziunile rusești, au propus lansarea unor bombe nucleare tactice asupra Robotîne, o localitate din sudul Ucrainei care a fost eliberată recent de forțele Kievului, transmite Hotnews.

„Tocmai așa! Cu muniții nucleare tactice obișnuite. Și să nu ne facem griji cu privire la asta fiindcă acesta este atuul nostru! Acestea sunt armele noastre!”, exclamă Guruliov, un deputat al Dumei de Stat din partea Partidului Rusia Unită condus de Vladimir Putin.

„Apropo, nu aud această propunere pentru prima dată. Altfel spus, Robotîne este acum în mod real un loc ideal, cu adevărat ideal pentru folosirea armelor nucleare tactice”, intervine Soloviov.

„Ideal. S-au adunat acolo ei (n.r. soldații ucraineni) toți într-o grămadă! Pur și simplu ideal! Iar cu asta, gruparea lor ofensivă va fi transformată în fum!”, răspunde Guruliov, care înainte de a intra în politică a fost un ofițer al forțelor armate ruse ce a ocupat la un moment dat funcția de comandant adjunct al Districtului Militar Sud.

Guruliov afirmă apoi că după folosirea armelor nucleare tactice la Robotîne forțele rusești vor fi într-o poziție „ideală” deoarece armata ucraineană va rămâne fără rezerve pe frontul din sudul țării. Comentariile sale vin în contextul apariției unor informații potrivit cărora armata rusă a fost nevoită să își arunce în luptă ultimele rezerve în acest sector al frontului.

„Chiar și cu forțele pe care le avem, suntem perfect capabili să înaintăm [apoi] cu mare succes și să eliberăm regiunea Zaporojie și poate chiar regiunea Dnipropetrovsk, amenințând astfel gruparea de forțe ce luptă în apropierea Donețkului cu încercuirea și dezorganizarea”, își continuă Guruliov speculațiile.

„Da, da! Iar lucrul principal este că asta ne-ar păstra viețile războinicilor noștri și ne-ar rezolva toate problemele”, îl întrerupe Soloviov.

Propagandiștii ruși spun că oamenii nu trebuie să fie îngrijorați de folosirea armelor nucleare tactice

„100%”, îl asigură fostul comandant rus, acesta criticându-i apoi pe cei care se plâng că folosirea armelor nucleare tactice ar declanșa „un soi de Armaghedon nuclear”.

„Când oamenii zic că totul va fi contaminat și toată lumea va muri – nimic din astea nu se va întâmpla”, susține Guruliov, adăugând că perimetrul exploziei va fi foarte clar și că Rusia are specialiști militari „deștepți și competenți”.

„Ține de științele noastre militare!”, dă asigurări acesta.

Vă amintim că Ucraina a declarat luni, 28 august, că trupele sale au eliberat aşezarea Robotîne din sud-estul ţării şi că încearcă să avanseze mai departe spre sud în contraofensiva sa împotriva forţelor ruseşti.

Analiștii militari notează că eliberarea acestei localități din regiunea Zaporojie înseamnă că forțele ucrainene au reușit să depășească prima linie a apărării multistratificate construite de armata rusă.

Însă orașul Melitopol, despre care se crede că este obiectivul principal al ofensivei declanșate de Ucraina vara aceasta, se află la peste 70 de kilometri mai la sud.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *