Internațional

VIDEO. Protest violent în China din cauza restricțiilor dure anti-Covid. Oamenii s-au luat la bătaie cu forțele de ordine

Autoritățile chineze continuă să impună măsuri stricte de carantinarea din cauza pandemiei de Covid, în timp ce în lume restricțiile au fost eliminate aproape complet.

Măsurile stricte i-au adus pe chinezi la disperare, aceștia exprimându-și furia prin acțiuni violente.

În Guangzhou, oraș cu peste 18 milioane de locuitori, oamenii au ieșit pe stradă în ciuda interdicțiilor, punând la pământ panourile instalate de autorități pentru a-i ține în case.

Mai mult, locuitorii orașului au distrus un centru de testare și s-au luat la bătaie cu poliția trimisă să calmeze spiritele. Forțele de ordine au fost nevoite să folosească gaze lacrimogene, după ce protestatarii au aruncat în agenți cu tot ce-au avut la îndemână, potrivit Digi24.

De mai multe luni, ordinul de a combate orice focar de COVID îi lasă pe chinezi fără mâncare și alte lucruri esențiale. Oamenii sunt obligați să rămână în locuințe chiar și în cazul unor focare relativ mici, în contextul în care în țară a fost adoptată politica ”zero Covid”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *