Externe

VIDEO. Proteste violente la Ambasada SUA din Beirut: Manifestanții încearcă să incendieze clădirea

Zeci de persoane atacă miercuri ambasada SUA din Beirut, capitala Libanului, transmite CNN. Atacatorii folosesc pietre și dispozitive improvizate pe care le aruncă în gardurile care împrejmuiesc reprezentanța diplomatică americană. Statele Unite au avertizat cetățenii americani să nu călătorească în Liban după ce protestatarii au încercat să incendieze ambasada.

Membrilor familiilor personalului guvernamental american și personalului neesențial al ambasadei li s-a permis să părăsească Libanul după ce ambasada din Beirut a fost ținta unor protestatari care au provocat un incendiu în complex.

La câteva ore după începerea protestului, Departamentul de Stat a emis un avertisment „nu călătoriți” „din cauza situației imprevizibile de securitate legată de schimburile de rachete, rachete și artilerie între Israel și Hezbollah sau alte facțiuni militante armate”, potrivit avertismentului.

În aviz se menționează că „au izbucnit demonstrații de amploare în urma violențelor recente din Israel și Gaza”.

Acesta a continuat: „Cetățenii americani ar trebui să evite demonstrațiile și să manifeste prudență dacă se află în apropierea unor adunări sau proteste mari, deoarece unele dintre acestea au devenit violente.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *