CSI / RusiaRăzboiUcraina

VIDEO. Șoigu s-a deplasat în zona de operațiuni din Ucraina: I s-a prezentat un raport privind situaţia actuală de pe front

Ministrul apărării rus, Serghei Şoigu, a vizitat zona de operaţiuni din Ucraina pentru a inspecta un post de comandă şi a se întâlni cu înalţi oficiali militari, a anunţat vineri armata rusă într-un comunicat, transmite AFP.

Lui Şoigu i s-a prezentat un raport privind situaţia actuală de pe front şi ”a mulţumit comandanţilor şi militarilor (…) pentru acţiunile ofensive de succes” în zona Liman, în estul Ucrainei, a transmis armata rusă, fără a preciza când a avut loc această deplasare.

Astfel, pe imaginile televizate difuzate de Ministerul Apărării rus, Serghei Şoigu poate fi văzut, în uniformă militară, ascultând un raport prezentat de generalul Andrei Mordvicev, comandantul grupului militar Ţentr (Centru) în zona de operaţiuni rusă din Ucraina.

De asemenea, ministrului rus i s-a prezentat şi un vehicul de luptă de infanterie suedez CV90, ”unul dintre vehiculele blindate capturate în luptă” de forţele ruse de la armata ucraineană, potrivit Ministerului Apărării rus.

Ultima deplasare a lui Şoigu în prima linie datează de la sfârşitul lunii iunie, când a fost prezentat inspectând forţele ruse în Ucraina, într-o înregistrare video difuzată de armata rusă, la câteva zile după rebeliunea eşuată a grupului paramilitar Wagner.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *