VIDEO/ Sute de oameni au venit să își ia rămas bun de la „Gardianul” Cetății Soroca, Nicolae Bulat
Astăzi, 13 septembrie, Nicolae Bulat este petrecut pe ultimul drum. „Gardianul” Cetății Soroca este înmormântat cu onoruri militare la cimitirul din dealul Sorocii.
Sute de oamenii au venit marți în fața Cetății Soroca pentru ași lua rămas bun de la unul dintre cei mai îndrăgiți soroceni. Totodată, la mitingul funerar din fața Cetății Soroca au fost observați deputați, oficiali din Soroca, consulul general al României la Bălți, Petrișor Ionel Dumitrescu și ministrul Culturii, Sergiu Prodan, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.
„Prea bunule profesor azi plânge cerul alături de noi. Eu un semn că și cerului îi pare rău că ai plecat de aici de lângă noi de unde cu toții avem multe de făcut”, a declarat consulul general al României la Bălți, Petrișor Ionel Dumitrescu.
„Astăzi străjerul acestei cetăți părăsește postul. Lingvistul, muzeograful, directorul muzeului de Istorie și Etnografie a Sorocii domnul Nicolae Bulat. Cavaler al Ordinului Republicii al Ordinului Steaua României în grad de ofițer a căzut la datorie”, a spus Sergiu Prodan.
Menționăm că săptămâna trecută, Nicolae Bulat în vârstă de 70 de ani s-a stins din viață la Iași. El a suferit mai multe intervenții chirurgicale în Republica Moldova, iar peste un timp a fost transportat peste Prut.
Nicolae Bulat este considerat unul dintre cei mai buni ghizi din Moldova, supranumit „gardianul” sau „pârcălabul” Cetății Soroca. Are contribuții deosebite în dezvoltarea şi sistematizarea colecțiilor muzeale, în organizarea expozițiilor permanente ale muzeului. Cu implicarea şi contribuţia sa, în 2012, Muzeul de Istorie şi Etnografie, împreună cu Consiliul raional, a câştigat un proiect de restaurare a monumentului medieval Cetatea Soroca.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!
De parca nu puteati scrie “Parcalabul” – maiestrii ai limbii de lemn