CSI / RusiaExterneRăzboi

VIDEO. Terorismul Rusiei împotriva populației civile, împiedică negocierile reale, susține președintele Ucrainei

Duminică, 9 octombrie, liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski şi-a reiterat poziţia potrivit căreia este imposibil să se negocieze cu Rusia, informează luni dpa și Agerpres.

„Terorismul constant împotriva populaţiei civile este în mod evident o respingere de către Rusia a negocierilor reale”, a spus președintele Zelenski într-un mesaj video difuzat duminică seara. „Terorismul la nivel de stat este una dintre cele mai grave crime internaţionale”, a subliniat preşedintele ucrainean.
 

Cu puţin timp înainte de mesajul lui Volodimir Zelenski, preşedintele Rusiei a acuzat serviciile de informaţii ucrainene (SBU) de recentul atac asupra podului din Crimeea, calificând acest atac drept ”un act terorist”.

„Putin acuză Ucraina de terorism? Sună prea cinic chiar şi pentru Rusia”, a replicat pe Twitter consilierul preşedintelui Volodimir Zelenski, Mihailo Podoleak.


De asemenea, Podoleak s-a referit la recentele atacuri din oraşul Zaporojie, din sudul Ucrainei, în urma cărora cel puţin zece oameni au murit, potrivit celui mai recent bilanţ al părţii ucrainene.

„Aici este un singur stat terorist şi întreaga lume ştie despre cine este vorba”, a afirmat Mihailo Podoleak.

Podul este un simbol al anexării Crimeii de către Rusia în 2014. În mai 2018, Putin a inaugurat Podul Crimeii, lung de 19 kilometri, peste strâmtoarea Kerci, cel mai lung din Europa, în ideea de a pune capăt astfel izolării peninsulei. La sfârşitul anului 2019, a fost deschis şi tronsonul de cale ferată al podului, fapt condamnat atât de Ucraina, cât şi de Occident, care continuă să considere peninsula ca parte a teritoriului ucrainean, relatează sursa citată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *